Yandex Metrica

Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi

Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi

Filistinli sivillerin son sığınağı konumundaki Refah kenti adeta katliam gününü bekliyor. İşgal devleti İsrail'in hedefindeki kente saldırıyla ilgili Netanyahu'nun tarih belirlediği belirtildi. Katar merkezli Al-Araby Al-Jadeed haber sitesi ABD'nin İran'a kapsamlı bir saldırıya girişmemesi karşılığında İsrail'in Refah'a saldırı planını kabul ettiğini öne sürmüştü.

Dünya

22.04.2024, 00:27

İsrail başbakanlığına bağlı Ulusal Kamu Diplomasisi Direktörlüğü Sözcüsü Raquela Karamson, zoom üzerinden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karamson, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyinde bulunan ve sivillerin son sığınağı konumunda bulunan Refah kentine saldıracağını söyledi."Refah konusunda Netanyahu bir tarih belirledi ve Refah'a gireceğiz." diyen Karamson, Gazze'de tam bir zafer kazanmanın yolunun Refah'a girmekten geçtiğini dile getirdi.

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim? ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar... Haberi Görüntüle

ABD'YE TEŞEKKÜR

Vediği destekler için ABD'ye de teşekkür eden Karamson, amaçlarının Hams tehlikesini ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. İran'a cevap verilip verilmeyeceği ve konusunda sorulan bir soruya da cevap veren Karamson, "Hiçbir ülke, vatandaşlarına 300'den fazla füze atılmasına tolerans göstermez. Bu nedenle karşılığın ne zaman ve nasıl verileceği Başbakanın vereceği karara bağlıdır." dedi. Katar merkezli Al-Araby Al-Jadeed haber sitesi ABD'nin İran'a kapsamlı bir saldırıya girişmemesi karşılığında İsrail'in Refah'a saldırı planını kabul ettiğini öne sürmüştü.

İsrail'de hükümet üyelerinin başı felaketten kurtulmuyor: Önce Ben-Gvir sonra Biton şimdi de Gantz İsrail'de hükümet üyelerinin başı felaketten kurtulmuyor: Önce Ben-Gvir sonra Biton... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN REFAH'A SALDIRI PLANI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 8 Nisan'da yaptığı açıklamayla Refah'a yapılacak olası saldırı için tarih belirlediğini söylemişti. 14 Nisan'da İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan habere göre Refah'a saldırı planının ertelendiği duyurulmuştu. İran'ın yaptığı dron ve füze saldırılarının buna sebep olduğu belirtilen haberde ayrıca  İsrail'in, kara işgali öncesinde bölgeye sığınanları çıkarmak için iki hafta içerisinde Refah yakınlarında 10 bin çadır kurmayı planladığı öne sürülmüştü. Haberde 30 bin ek çadırın da satın alma aşamasında olduğu, bunların da aynı bölgeye daha sonra kurulacağı kaydedilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading