Yandex Metrica

İsrailli aşırı sağcı bakan Ben-Gvir'den Filistinli çocuğu öldüren polise destek: 'Ödül verilmeli'

İsrailli aşırı sağcı bakan Ben-Gvir'den Filistinli çocuğu öldüren polise destek: 'Ödül verilmeli'

İsrailli aşırı sağcı bakan Ben-Gvir, dün Şuafat Mülteci Kampı'ndaki Filistinli bir çocuğu "polise havai fişek atmaya hazırlandığı" iddiasıyla vurarak öldüren İsrail polisine ödül verilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya

21.03.2024, 09:23

Gerek ırkçı sözleri gerekse de ırkçı eylemleriyle kendi toplumunda dahi tartışılan isimlerden biri olan İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, dün işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinli bir çocuğu katleden polise ödül verilmesi gerektiğini söyledi. 

Dün, yıllardır İsrail'in işgali altında bulunan Doğu Kudüs'teki Şuafat Mülteci Kampı'ndaki Filistinli bir çocuk "polise havai fişek atmaya hazırlandığı" iddiasıyla vurularak öldürülmüştü. İsrail ordu radyosu, buradaki olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Habere göre Şuafat Mülteci Kampı'nda Filistinli bir çocuğu öldüren polis ifadeye çağrıldığı sırada aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gviriki avukatla soruşturma merkezine geldi ve burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aşırı sağcı ve ırkçı bakan, açılan soruşturmaya ve çocuk katili polisin ifadeye çağrılmasına tepki göstererek  "Savaşçılarımızın cesaretini kırmaya çalışıyorlar. Onu buraya çağırmamaları gerekiyordu. Soruşturma değil, ödülü hak ediyor." dedi. Sözlerine devam eden Ben-Gvir, Filistinli çocuğu katleden polise takdir belgesi verilmesi için çaba sarf edeceğini belirtti. 

Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Haberi Görüntüle

OLAY

İşgalci ve soykırımcı İsrail güçleri dün Doğu Kudüs'te bulunan Şuafat Mülteci Kampı'nda Filistinli bir çocuğu "polise havai fişek atmaya hazırlandığı" iddiasıyla vurarak katletmişti. Filistin yönetimine bağlı Kudüs Valiliği, öldürülen Filistinlinin Rami Hamdan el-Halhuli isimli 12 yaşında bir çocuk olduğunu bildirdi. Olayala ilgili sosyal medya hesabındna açıklama yapan Ben-Gvir, "Kendisine ve bölgedeki birliklere havai fişek atma girişiminde bulunan teröristi öldüren polis memuruna selam duruyorum. Teröristlere böyle azim ve isabetle karşı konulmalı." ifadelerini kullanarak 12 yaşında bir çocuğun öldürülmesine destek vermiş ve onu öldüren polisi selamlamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading