Yandex Metrica

İsrail tam 20 yıl sonra serbest bıraktı

İsrail tam 20 yıl sonra serbest bıraktı

İsrail, 20 yılı aşkın süre önce 'işgale direnme' suçuyla göz altına aldığı ve bugün 44 yaşında olan Ürdün vatandaşı Abdullah Nuh Ebu Cabir'i serbest bıraktı.

Dünya

23.01.2024, 17:32

20 yılı aşkındır İsrail hapishanelerinde tutulan 44 yaşındaki Ürdün vatandaşı Abdullah Nuh Ebu Cabir'in, serbest bırakıldığı öğrenildi.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esir İşleri Heyeti'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, İsrail makamları, Ebu Cabir'i Ürdün tarafında yakınlarına teslim etti.

ÜLKESİNE ULAŞTI

Abdullah Nuh Ebu Cabir'in AA'ya konuşan amcasının oğlu Mustafa Ebu Cabir, Abdullah'ın ülkesine ulaştığını ve Ürdün makamlarının kardeşlerinin kendisini karşılamasına izin verdiğini ifade etti.

Uzun yıllar İsrail hapishanelerindetutulan Ebu Cabir, El-Memleke televizyonuna bir açıklama yaptı ve İsrail hapishanelerindeki tutukluluk şartlarının çok zor olduğunu belirtirken, tüm tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

GEÇEN PAZAR SERBEST BIRAKILMALIYDI

İsrail hapishanelerinde tutulan en eski Ürdünlü mahkum olan Ebu Cabir, Filistinli mülteci bir aileye mensup. Filistin kimliği olmayan, çalışmak için izinle İkinci İntifada'dan (2000) evvel işgal altındaki topraklara gelen Ebu Cabir, "işgale direnme" suçlamasıyla gözaltına alınmış ve 20 yılı aşkın hapis hayatı yaşamıştı.

Elde edilen verilere göre, İsrail hapishanelerinde 21 Ürdünlü mahkum bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading