Yandex Metrica

İsrail Dışişleri Bakanlığı, LGBTQ bayrağını göndere çekti

İsrail Dışişleri Bakanlığı, LGBTQ bayrağını göndere çekti

İsrail Dışişleri Bakanlığı, bakanlık kompleksindeki gönderlerden birine LGBTQ bayrağı çekti. Yair Lapid: "Amacımız hoşgörü ve kardeşlik mesajı"

Dünya

23.01.2024, 21:56

İsrail'de bugün Dışişleri Bakanlığı kompleksindeki bayrak direklerinden birine LGBTQ bayrağı çekildi.

Konuya ilişkin bugün sosyal medya platformu twitterda bir açıklama yayımlayan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, bayrağın hoşgörü, birlik ve kardeşlik mesajı vermek için göndere çekildiğini bildirdi.

Lapid, açıklamasında, "Onur bayrağının göndere çekilmesi talimatını ben verdim. Dışişleri Bakanlığı olarak birlik, hoşgörü ve kardeşlik mesajı vermek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz hafta İsrail Parlamentosundan (Knesset) güvenoyu alarak göreve başlayan hükümette Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen Lapid, Başbakan Naftali Bannet ile dönüşümlü olarak Başbakanlık yapacak.

Yeni İsrail hükümetinin göreve başlamasının ardından ilk işi Gazze'ye yönelik hava bombardımanı düzenlemek ve Kudüs'te Yahudi fanatikleri organize ederek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenletmek olmuştu.

LGBQ üzerinden hoşgörü ve kardeşlik mesajı veren İsrail, işgal ettiği Filistinde Müslüman Arapları yerlerinden ederek Yahudileri yerleştirmeyi sürdürüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading