Yandex Metrica

İspanya'da karar günü! Sánchez istifa edecek mi?

İspanya'da karar günü! Sánchez istifa edecek mi?

Eşi Begoña Gómez'e kumpas kurulduğunu iddia eden İspanya Başbakanı Pedro Sánchez geçtiğimiz günlerde istifa sinyali vermişti. Devlet televizyonundan kararını açıklayan İspanya Başbakanı Sanchez istifa etmeyeceğini duyurdu.

Dünya

11.05.2024, 15:30

Avrupa'da İsrail zulmüne karşı en cesur tepkiyi gösteren ve Siyonistlerin hedefi haline gelen İspanya Başbakanı Sanchez istifa etmeyeceğini açıkladı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde  Pedro Sánchez'in eşi Begoña Gómez'e yolsuzluk soruşturması açılmış ve Sánchez bu soruşturmanın üzerine kurulan bir kumpas olduğunu ve eşine yapılan saldırı sonucu istifa etmeyi düşündüğünü dile getirmişti. 

spanya Başbakanı Pedro Sánchez ve eşi Begoña Gómez

Japon deprem uzmanlarından İstanbul için kıyamet senaryosu: İstanbul'da sağlam bina kalmayacak! Japon deprem uzmanlarından İstanbul için kıyamet senaryosu: İstanbul'da sağlam bina... Haberi Görüntüle

SANCHEZ'İN AÇIKLAMALARI

Sanchez, Madrid'deki Başbakanlık konutu Moncloa'da soru almadan kamuoyuna yaptığı açıklamada, "İspanyol toplumundan bir kez daha örnek olmasını rica ediyorum. Bizi etkileyen kötülükler küresel bir hareketin parçasıdır. Demokrasinin nasıl savunulduğunu tüm dünyaya gösterelim." dedi.

"Eşim ve ben biliyoruz ki bu karalama kampanyası bitmeyecek. 10 yıldır bunun acısını çekiyoruz ve üstesinden gelebiliriz" diye konuşan Sanchez, "ülkesine liderlik etme ve daha da güçlenerek yoluna devam etme kararı aldığını" söyledi.

Pedro Sanchez, İspanya siyasetindeki sorunun ne tür bir toplum ve ne tür bir ülke istemekle alakalı olduğunu" vurgulayarak, "Ülkemizin bu düşünceye ihtiyacı var. Çamur atmanın kamusal yaşamımızı kirletmesine çok uzun bir zamandır izin veriyoruz." ifadesini kullandı.

Sahte haber ve sahte siyasi gündemlerin İspanya'yı toplum olarak yıprattığını ve bununla topyekun mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Sanchez, "mağdurlara değil, saldırganlara odaklanmaları gerektiğinin" altını çizdi.

Sanchez, muhalefetteki sağ ve aşırı sağ partileri hedef alarak, "itibarsızlaştırma kampanyasının bir demokratik sapkınlık olduğunu" kaydetti.

Pedro Sanchez, görevine devam etme kararı almasında geçen hafta sonu boyunca kendisi için yapılan destek gösterilerinin de etkili olduğunu belirterek, başta Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) destekçileri ve siyasetçiler olmak üzere herkese teşekkür etti.

Türkiye'nin İsrail kararı ülke medyasını panikletti: Bizi en zayıf noktamızdan vurdular Türkiye'nin İsrail kararı ülke medyasını panikletti: Bizi en zayıf noktamızdan... Haberi Görüntüle

POLITICO'DAN SANCHEZ ANALİZİ

Nihai kararı İspanya için çok farklı senaryolara yol açabilir ve AB kurumlarının yeni liderleriyle ilgili müzakereleri etkileyebilir. Politico'ya göre Sánchez'in istifası Avrupa'da yeni bir siyasi krizi tetikler.

Bugün çözülmesi beklenen gizeme ilişkin analiz yayımlayan Politico, Pedro Sánchez'in istifa etmesi durumunda AB'nin dördüncü döneminde gönüllü olarak yeni bir siyasi istikrarsızlık dönemi başlayabilir iddiasında bulundu.

Sánchez son beş gününü gözlerden uzak bir şekilde geleceği hakkında meditasyon yaparak geçirdiğini ifade eden Politico, "Hem destekçiler hem de muhalifler, İspanya'nın siyasi manzarasını kökten değiştirebilecek ve Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonra AB'nin en önemli işlerinin dağılımını önemli ölçüde etkileyebilecek bir karar bekliyor." ifadelerini kullandı.

Hamas'tan ateşkes müzakerelerine dair yeni açıklama: 'Netanyahu'nun uzlaşmazlığı girişimleri başarısızlığa uğrattı' Hamas'tan ateşkes müzakerelerine dair yeni açıklama: 'Netanyahu'nun uzlaşmazlığı girişimleri başarısızlığa... Haberi Görüntüle

NELER OLMUŞTU?

Madrid'deki bir yargıcın Sánchez'in eşi Begoña Gómez'e odaklanan bir yolsuzluk ve nüfuz ticareti soruşturması başlattığı yönündeki soruşturma ile başlayan süreç Sánchez'i istifa kararı almaya kadar götürmüştü. 

On yıl önce İspanyol siyasetinde ön plana çıktığı günden bu yana kendisine ve ailesine yönelik kişisel saldırılar göz önüne alındığında, Sánchez'in istifa tepkisi anlışır gibi görünsede Sosyalistler onun istifa etmesini hiç istemiyor.

Nitekim dün Madrid sokakları "Pes etme Pedro" sloganları ile yankılandı. Desteğini ifade etmek için İspanya'nın kuzeyindeki Valladolid'den gelen 44 yaşındaki hükümet yetkilisi Jose María Diez, Sanchez'in istifa etmesi halinde aşırı sağın iktidarı ele geçirme ihtimalinin gerçek olduğunu söyledi.

Soykırım ortaklarının arası açıldı! Netanyahu'dan Biden'ın silah tehdidine dikkat çeken yanıt Soykırım ortaklarının arası açıldı! Netanyahu'dan Biden'ın silah tehdidine dikkat çeken... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'E DESTEK VE KUMPAS

İsrail'in Gazze'deki soykırımına ilk günden itibaren tepki gösteren İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, Filistin devletini tanımaya hazır olduklarını duyurmuştu. Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra Sánchez,  eşine kurulan yolsuzluk kumpası ile sarsıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading