Yandex Metrica

İran rahatsız oldu! Azerbaycan büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

İran rahatsız oldu! Azerbaycan büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

İran, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçisi Ali Alizade'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. Açıklamada, "Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçisi, Azerbaycan resmi makamlarının açıklamaları ve Azerbaycan medyasının (İran'ı) karalamaya devam etmesine tepki olarak Bakan Yardımcısı ve Avrasya Genel Müdürü (Ali Rıza Hakikiyan) tarafından Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı." denildi.

Dünya

23.01.2024, 22:15

İran, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçisi Ali Alizade’yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. Yaşanan gerilime, "Azerbaycan yetkililerinin dostça olmayan açıklamaları ve Azerbaycan medyasının kara propagandası" gerekçe gösterildi.

İran Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yayımlanan açıklamada, "Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçisi, Azerbaycan resmi makamlarının açıklamaları ve Azerbaycan medyasının (İran'ı) karalamaya devam etmesine tepki olarak Bakan Yardımcısı ve Avrasya Genel Müdürü (Ali Rıza Hakikiyan) tarafından Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı." ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, "Azerbaycan yetkililerinin dostça olmayan açıklamaları ve Azerbaycan medyasının kara propagandasından duyulan rahatsızlık Azerbaycan Büyükelçisi'ne iletildi. Beklentimiz bu sürecin en kısa sürede sonra erdirilmesi ve tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasıdır." ifadeleri kullanıldı.

Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci asker yaralandı Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci... Haberi Görüntüle

GERGİNLİĞİN NEDENİ NE?

İran, 17 Ekim'de Azerbaycan sınırındaki Aras Nehri bölgesinde bir kaç gün süren askeri tatbikat düzenlemişti. Tahran yönetimi 21 Ekim'de de Azerbaycan'ı Nahçivan'a bağlayacak Zengezur Koridoru'nun öngörülen güzergahı yakınlarında yer alan Ermenistan'ın Kapan kentinde Başkonsolosluk açmıştı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da 1 Kasım'da beraberindeki heyetle Tahran'ı ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya gelmişti.

Azerbaycan, aynı gün "İran istihbarat servislerinin kontrolü altında oluşturulan" yasa dışı silahlı bir grubun üyelerini tespit ederek gözaltına aldığını duyurmuştu.

Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele kameralara yansıdı: İşte o anlar... Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele... Haberi Görüntüle

ALİYEV: "BİZİ KİMSE KORKUTAMAZ"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ Zaferi'nin 2. yılı dolayısıyla dün Şuşa'da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Burada esas söz ve güç sahibi biziz. Ordumuz kahramanlık göstermiştir. Gerekirse yine göstereceğiz ve istediğimizi elde edeceğiz. Bunu herkes biliyor. Sınırımızda Ermenistan'a destek için askeri eğitim yapanlar da bilsin. Bizi kimse korkutamaz." ifadelerini kullanmıştı.

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading