Yandex Metrica

İran'dan yaptırım resti: 'Terör destekçilerine karşı' yeni liste

İran'dan yaptırım resti: 'Terör destekçilerine karşı' yeni liste

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırımlarına yaptırımla karşılık verileceğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 22:17

İran Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'ye yaptırım uygulanacağını açıkladı. 

ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden ders bırakma kararı ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden... Haberi Görüntüle

'İRAN'IN KAFA KARIŞIKLIĞI'

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, AB ve İngiltere'nin Tahran'a yönelik son yaptırımlarını kınadıklarını belirtti ve şu şekilde konuştu:

Avrupa Birliği ve İngiliz rejiminin bu eylemi, İran gerçeklerini tam olarak anlama konusundaki zihinsel yetersizliklerinin yanı sıra İran'ın otoritesine ilişkin kafa karışıklıklarının bir işaretidir.

Küle dönüşen S-400'ün uydu fotoğrafları ortaya çıktı: Bataryanın yanındaki füzeler de patladı Küle dönüşen S-400'ün uydu fotoğrafları ortaya çıktı: Bataryanın yanındaki füzeler... Haberi Görüntüle

'TERÖR DESTEKÇİLERİNE KARŞI YENİ YAPTIRIM'

İran resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre Kenani, AB ve İngiltere'nin yaptırımlarına yaptırımla karşılık vereceğini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

İran, bu tür başarısız politikalara karşılık verme hakkını saklı tutmakta ve yakında Avrupa Birliği ve İngiltere'deki insan hakları ihlalcilerine ve terör destekçilerine karşı yeni bir yaptırım listesini duyuracak.

Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Haberi Görüntüle

18 İRAN KURULUŞUNA YAPTIRIM

Mahsa Emini'nin gözaltında hayatını kaybetmesinin ardından İran'da başlayan protestolar İran geneline yayılmış ve AB ülkeleri göstericilere müdahalelerinden dolayı İranlı 18 kişi ve 19 kuruluşa yaptırım uygulama kararı almıştı.

Mahsa Emini protestolarının yanı sıra İran'ın İngiliz casusu olduğu iddiası ile eski bakan Ali Rıza Ekberi'yi idam etmesi İngiltere'nin büyük tepkisine yol açmıştı. Bunun ardından İngiltere, İranlı yetkili ve kuruluşları yaptırım listesine aldığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading