Yandex Metrica

İngiltere demokrasisi: Monarşiyi protesto eden tutuklanıyor

İngiltere demokrasisi: Monarşiyi protesto eden tutuklanıyor

İngiltere polisi demokrasi karşıtı uygulamalarıyla gündemde. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından Kral 3. Charles'ın tahtta çıkışı monarşi karşıtı protestoların artmasına zemin hazırladı. Monaşiyi protesto eden birçok kişi tutuklanırken İngiltere'de ifade özgürlüğünün kısıtlandığı konuşuluyor.

Dünya

23.01.2024, 19:48

İngiltere'de son günlerde yapılan tutuklamalar ile birlikte monarşi karşıtı sesler yükseldi. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü ve oğlu Kral 3. Charles'ın tahta çıkışının ardından polisin monarşi karşıtı protestolara sert tepkisi, monarşi karşıtı kampanyayı güçlendiriyor.

Londra'da parlamento önünde boş bir kağıt parçası tutan Paul Powlesland, polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Polis, Powwlesland'e "kağıda 'benim kralım değilsin' yazarsan seni gözaltına alırım' dedi. Powlesland, sosyal medya hesabında olayı anlatırken şu ifadeleri kullandı:

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

"PANKARTA 'KRALIM DEĞİLSİN' YAZARSAN TUTUKLANIRSIN"

Sadece Parlamento Meydanı'na gittim ve boş bir kağıt parçası tuttum. Memur geldi ve bilgilerimi istedi. Üzerine “Kralım Değil” yazarsam, birileri gücenebileceği için Kamu Düzeni Yasası uyarınca beni tutuklayacağını doğruladı.


Powlesland ayrıca, kraliçe için sessiz bir yas döneminin daha iyi olduğunu belirtirken bu dönemin 3. Charles'ı Kral olarak güçlendirmek için kullanıldığını söyledi. 

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

'DEMOKRASİ VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ AŞINDI'


İngiliz savunma grubu Liberty Pazartesi günü yaptığı açıklamada, polisin protestoculara karşı zor kullanması hakkında 'derin bir endişe' duyduklarını söyledi. Liberty'de politika ve kampanya görevlisi olan Jodie Beck, yasadışı tutuklamaların ülkedeki ifade özgürlüğünün aşınmasınıdığını gösterdiğini söyledi. 

Polisin geniş yetkilerini bu kadar ağır ve cezalandırıcı bir şekilde ifade özgürlüğü ve ifade özgürlüğünü kısıtlamak için uyguladığını görmek çok endişe verici.

NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72 uçuşla gezegen keşfetmişti NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72... Haberi Görüntüle

4 PROTESTOCU TUTUKLANDI

Kraliçe 2. Elizabeth'in halefi olarak Kral 3. Charles'ın ilan edilmesine içerledikleri için şimdiye kadar en az dört protestocu tutuklandı. Pazar ve Pazartesi günü gerçekleşen tutuklamalar arasında Oxford'da "Onu kim seçti?" diye bağıran bir adam ve İskoçya Edinburgh'dan üç kişi vardı.

İskoçya'da Kraliçe 2. Elizabeth'in tabutu beklenirken 'Kahrolsun Emperyalizm! Monarşiyi kaldırın' yazılı bir pankart tutan kadın, polisler tarafından olay yerinden götürülmüş ve tutuklanmıştı. Kraliçe Elizabeth'in tabutunun arkasında yürüyen bir başka kişi ise Prens Andrew'a “Andrew, sen hasta yaşlı bir adamsın” diye bağırmıştı.


Kraliçenin ölümünün ardından monarşi karşıtı sesler yükselirken İngiltere demokraasi karşıtı uygulamalarıyla dikkat çekiyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading