Yandex Metrica

İngiltere'de tedarik zinciri çöktü, market rafları boş

İngiltere'de tedarik zinciri çöktü, market rafları boş

İngiltere'de tedarik zinciri krizi var. Sistem çöktü, market rafları boş. Yetkiler krizin daha da kötüleşeceğini söyledi; kalıcı kıtlık uyarısı var.

Dünya

23.01.2024, 17:58


Önce Brexit, daha sonra pandeminin neden olduğu tedarik zinciri sorunları İngiltere'de krize neden oldu. Marketlerde ürün sıkıntısı had safhada. 

''KİRZ DAHA DA KÖTÜLEŞECEK''
Geçen haftadan bu yana meşrubat dağıtımı, üç haftadır da su dağıtımı yapılamıyor. Fast-food satıcılarından restoran zincirlerine pek çok işletme ürün kıtlığı ile karşı karşıya. Üstelik önümüzdeki günler de karanlık. İngiltere  Yiyecek ve İçecek Federasyonu Başkanı Ian Wright, süpermarketten alışveriş yapanların istediklerini istedikleri zaman almayı umdukları günlerin sona erdiğini söyledi. Wright'a göre tedarik zinciri krizi daha da kötüleşecek.

''KALICI KITLIK'' UYARISI

Hükümet Enstitüsü tarafından düzenlenen bir etkinlikte dinleyicilere konuşan Wright 'İşgücü sıkıntısının sonucu olarak, süpermarketleri, marketleri ve restoranları ayakta tutan sistem artık çalışmıyor. Ve tekrar işe yarayacağını sanmıyorum, sanırım artık kalıcı kıtlık içinde olduğumuzu göreceğiz” dedi.

Wright'ın bu uyarısını sosyal medyada paylaşılan görüntüler destekliyor. O görüntülerde market müşterileri raflardaki boşlukların resimlerini paylaşıyor. 

BREXİT VE PANDEMİ ÜLKEYİ KRİZE SÜRÜKLEDİ

Koronavirüs krizi küresel tedarik zincirini etkiledi ancak İngiltere'deki sorun geçen yılın sonlarında Avrupa Birliği'nden çıkması yani Brexit'in meydana getirdiği durum. Yabancı işçilerin aileleriyle birlikte ülkelerine dönmeleri ve pandemi nedeniyle lisans alamayan kamyon şoförlerinin de sektörü bu duruma sürüklediği belirtiliyor. Karantina sırasında İngiltere'den ülkelerine dönen birçok AB vatandaşı hem Covid-19 hem de yeni çalışma iznine ilişkin bürokrasi süreci nedeniyle ülkeye geri dönemedi.

Wright'e göre durum İngiltere'nin yiyeceğinin biteceği anlamına gelmese de perakendecilerin daha yüksek marjlı ürünlere öncelik vereceğine işaret ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading