Yandex Metrica

Sitede Ara

İngiltere'de siyasi kriz! 4 yılda 4'üncü başbakan göreve gelecek

İngiltere'de siyasi kriz! 4 yılda 4'üncü başbakan göreve gelecek

İngiltere siyasetindeki derin kriz, 45 gün önce göreve gelen çiçeği burnunda başbakan Liz Truss'ın istifasıyla birlikte had safhaya ulaştı. Böylece Ada ülkesinde 2019'dan bu yana 3 başbakan değişti. Peki, İngiltere hükümetinin sıradaki başbakanı kim olacak?

Dünya

23.01.2024, 19:57

İngiltere'deki bütçe fiyaskosu, bu fiyaskoya küresel piyasaların tepkisi, Liz Truss'ın başbakanlığına karşı çıkan milletvekili ve bakanların istifası İngiltere'de hükümetin bir kez daha düşmesine yol açtı ve neticede sadece 45 gün başbakanlık yapan Liz Truss, bugün itibariyle istifa etti. Truss böylece İngiltere tarihinin en kısa süre başbakanlık yapan ismi olma rekorunu elde etti.

Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle eleştirildi Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE KAMUOYUNA GÜVENSİZLİK AŞILADI

Ülkenin 3. kadın başbakanı olan ve göreve gelmeden önce "yeni Demir Leydi" olarak tanıtılan Truss'ın, başbakanlık yarışında yürüttüğü kampanyada en önemli vaadi olan vergi indirimlerini iptal ederek, ekonomi politikalarında tabiri caizse "U dönüşü" yapması piyasalarda güvensizliği ve siyasi çalkantıları da beraberinde getirdi.

ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DE 4 YILDA 4'ÜNCÜ BAŞBAKAN GÖREVE GELECEK

Muhafazakar Parti ve İşçi Partisi'nin çekişme halinde olduğu İngiltere'de yönetim bu iki parti arasında değişse de Muhafazakar Parti, 2010 yılından itibaren hükümeti elinde tutuyor.

Son yıllarda derin bir siyasi krizin yaşandığı ülkede, Liz Truss'ın istifasıyla birlikte 4 yılda 4'üncü başbakan göreve gelecek.

Daha önce, 13 Temmuz 2016 yılında başbakan olan Theresa May, 24 Temmuz 2019'a kadar, 

24 Temmuz 2019'da başbakan olan Boris Johnson 6 Eylül 2022'ye kadar görev yapmıştı.

6 Eylül 2022'de seçilen Liz Truss ise koltuğunu 20 Ekim 2022'ye kadar koruyabildi.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

YENİ BAŞBAKAN KİM OLACAK?

İngiltere'nin yeni başbakanının iki hafta içerisinde Muhafazakar Parti'de yapılacak oylama sonucu belirleneceği açıklandı. Yeni başbakan için Rishi Sunak ve Penny Mordaunt'un adı geçiyor. 

Öte yandan eski başbakan Boris Johnson'ın da yeniden başbakan seçilebileceği İngiltere kamuoyunda tartışılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading