Yandex Metrica

İngiltere'de İslam düşmanlığı soruşturması! Eski bakan konuyu tekrar gündeme taşıdı

İngiltere'de İslam düşmanlığı soruşturması! Eski bakan konuyu tekrar gündeme taşıdı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, eski bir bakanın Müslüman olması nedeniyle görevden alındığına dair iddiaların soruşturulmasını istedi.

Dünya

23.01.2024, 18:42

İngiltere Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Başbakan, Kabine Ofisinden milletvekili Nusrat Ghani'nin iddialarıyla ilgili soruşturma yürütmesini istedi." ifadelerine yer verildi. 

Ghani sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  "Dün gece Başbakan'a söylediğim gibi tek istediğim bunun ciddiye alınması ve onun bunu soruşturması. Bunu yapma kararını memnuniyetle karşılıyorum." ifadesini kullandı. 

Muhafazakar Parti mensubu Nusrat Ghani, Müslüman olmasının meslektaşlarını rahatsız ettiği için havacılık ve denizcilik ulaşımından sorumlu devlet bakanlığı görevinden alındığını iddia etmişti. 

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN OLMASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Ghani, Başbakanlıktaki bir toplantıda kendisine parti grubu liderlerinden biri tarafından,  "Müslüman olmasının bir mesele olarak gündeme getirildiğini" söylediğini bildirmişti. 

Bu olay üzerine Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, Johnson'ın 2020 yılında Ghani'den Muhafazakar Parti'ye resmi şikayette bulunmasını istediği ama milletvekilinin bunu yapmadığı açıklanmıştı. 

Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır cayır yaktı Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMAYI HÜKÜMET YAPMALI 

Ghani ise konunun hükümeti ilgilendirdiğini bu yüzden hükümetin bir soruşturma yapması gerektiğini söylemişti. 

Eski bakanın bu açıklamaları İngiltere'de İslam düşmanlığı konusunu tekrar gündeme getirmişti. 

İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı Haberi Görüntüle

JOHNSON DÖNEMİNDE GÖREVDEN ALINDI

Ghani, Theresa May'in Başbakanlığı döneminde Ocak 2018'de bakanlık görevine getirilmiş, Johnson'ın 12 Aralık 2019 seçimlerinde tek başına iktidara gelmesinden birkaç ay sonra da kabine dışı kalmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading