Yandex Metrica

İngiliz hükümeti Ukrayna’da bulunan askerlerini geri çekiyor

İngiliz hükümeti Ukrayna’da bulunan askerlerini geri çekiyor

Son dakika gelişmesine göre; İngiltere, Ukrayna’da bulunan askerlerini geri çekme kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 18:48

Rusya-Ukraya arasındaki gerilim tüm dünyanın yakın takibinde. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi an meselesi. Haftalardır Ukrayna sınırında yaptığı askeri tatbikat hazırlıkları çerçevesinde büyük bir askeri güçle ülkeyi adeta kuşatan Rusya, işgal iddialarını şimdilik reddetse de uluslararası toplum, savaş ihtimaline karşı kırmızı alarm durumunda.

Son dakika gelişmesine göre; İngiltere, Ukrayna’da bulunan askerlerini geri çekme kararı aldı.

ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

'İŞGAL HER AN BAŞLAYABİLİR'

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalin her an başlayabileceği" uyarısında bulundu. Ukrayna'da yaşayan vatandaşlarının ülkeyi derhal terk etmesi çağrısı yaptı. Rusya Dışişleri ise işgal iddiasını bir kez daha yalanladı. Gözler ABD ve Rusya liderlerinin bugün gerçekleştireceği telefon görüşmesine çevrildi.

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

'PUTİN'İN ÖNÜNDE İKİ YOL VAR'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı her türlü saldırısı durumunda Moskova'ya hızlı, ve şiddetli bedeller ödetileceğinin altını çizdiği kaydedilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Şu anda Rusya Ukrayna'ya her an saldıracak potansiyele sahip. Umarım bunu yapmazlar ve diplomasiyi tercih ederler. Putin hangi yolu izleyeceğine karar verecek, biz ve müttefiklerimiz her iki yola da hazırız. Bakan, Rusya'nın Ukrayna'da ve Ukrayna sınırına yakın bölgelerde herhangi bir kışkırtma olmaksızın devam ettirdiği asker ve teçhizat yığınağına karşı gerilimi azaltma çağrıları; savunma ve caydırıcılık önlemlerini artırmaya yönelik çabaları hakkında bilgi verdi. ABD'nin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik desteğinde bağlı olduğunu vurguladı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading