Yandex Metrica

İmam Harun dosyası yeniden açıldı: Türkiye ırkçı cinayetin davasını yakından izliyor

İmam Harun dosyası yeniden açıldı: Türkiye ırkçı cinayetin davasını yakından izliyor

Güney Afrikalı Müslüman aktivist İmam Harun cinayetine ilişkin dava yeniden açıldı. 53 yıl önce ırkçı aparheid rejimi tarafından gözaltına alınan ve karakolda merdivenden düşerek öldüğüne hükmedilen İmam Harun'un ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Türkiye, yıllardır yeniden görülmesi beklenen davayı yakından takip ediyor.

Dünya

05.04.2024, 06:09

Güney Afrikalı Müslüman aktivist İmam Harun'un ölümüne ilişkin dosya yeniden açılıyor. İmam Harun, 53 yıl önce ırkçı aparheid rejimi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin müjdecisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin... Haberi Görüntüle

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Irkçı cinayetin dosyası Adalet ve İnfaz Hizmetleri Bakanı Ronald Lamola'nın talimatı ile yeniden açıldı. Cape Town Yüksek Mahkemesi'nde davanın ilk duruşması görüldü. 

Fransa’da terör örgütü PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Fransa’da terör örgütü PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Haberi Görüntüle

HAKİKAT 2 HAFTA İÇİNDE AÇIĞA ÇIKACAK

Yargıç Daniel Thalare, davanın sonucunda her şeyin ortaya çıkacağını, hakikatin açığa çıkması için iki hafta süre ayrıldığını söyledi.

Duruşma salonunda İmam Harun'un çocukları Muhammed Harun, Shamela Shamis ve Fatima Masoet yer aldı. Harun'un ailesinin avukatı Howard Varney ise 18 Kasım'a kadar sürecek olan duruşmada adaletin yerini bulmasını beklediklerini söyledi.

Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik bir ortak Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE YAKINDAN İZLİYOR

Türkiye Cape Town Başkonsolosu Sinan Yeşildağ İmam Harun davasının her şeyden önce Harun'un ailesinin geçmişte yaşadığı travmanın hafifletilmeis için önemli bir adım olduğunu söyledi. 

Davanın Türkiye tarafından yakından takip edildiğini söyleyen Yeşildağ, şu şekilde konuştu:

Bu soruşturma, apartheid döneminde yaşanan adaletsizlik ve güvensizliğin giderilmesi yolunda Güney Afrika adalet sisteminin iyi işlediğine dair bir örnek olarak önümüze çıkıyor.

Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Haberi Görüntüle

İMAM HARUN KİMDİR?

1924'te Cape Town'da dünyaya gelen İmam Harun, 1950'lerin ortasından itibaren beyaz ırkın üstünlüğünü savunan aparheid rejimine karşı mücadele etti. 

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

TOPLUMSAL KONULARLA İLGİLENDİ

1955'te Cape Town'daki El-Camia Camisi'nde imam olan Harun, kadınlar ve çocuklara dair meselelerle ilgilendi ve toplumsal konuları aktardığı hutbeleriyle çok kısa sürede tanındı.

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker hayatını kaybetti Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker... Haberi Görüntüle

GENÇLERİ IRKÇI REJİME KARŞI HAREKETE ÇAĞIRDI

Müslüman din adamı Harun; Claremont Müslüman Gençlik Derneği (CMYA) ve Muslim News gazetesini kurdu ve özellikle gençler olmak üzere bütün toplumu ırkçı aparheid rejimine karşı hareket etmeye çağırdı.

ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor Haberi Görüntüle

123 GÜN HÜCREDE TUTTULAR 

İmam Harun, 1969'da ırkçı aparheid rejimi tarafından gözaltına alını. Caledon Meydanı Karakolu'ndaki bir hücrede 123 gün tutulan Harun'un hayatını kaybettiği bildirildi. 

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz Haberi Görüntüle

MERDİVENDEN DÜŞEREK ÖLDÜĞÜNE HÜKMETTİLER

1970'te açılan soruşturmada aparheid rejiminin mahkemesi, Harun'un merdivenden ayıp düşerek öldüğüne ve ölümünedn kimsenin sorumlu tutulamayacağına hükmetti.

Müslüman din adamı, gazeteci ve aktivist İmam Harun'un cesedinde işkence izleri yer alıyordu. Harun'un ailesi yıllardır bu dosyanın yeniden açılacağı günü bekliyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading