Yandex Metrica

Husiler duyurdu: Kızıldeniz'de ABD ve İsrail gemileri başarıyla vuruldu

Husiler duyurdu: Kızıldeniz'de ABD ve İsrail gemileri başarıyla vuruldu

Husiler, Kızıldeniz'de ABD ve İsrail gemilerinin hedef alındığını ve saldırıların başarıyla sonuçlandığını duyurdu

Dünya

21.03.2024, 14:49

Yemen'deki Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz'de ABD ve İsrail gemilerine saldırı düzenlediklerini duyurdu. Seri, Kızıldeniz'de İsrail'e ait Pacific 01 isimli geminin ve ABD'ye ait bir destroyerin hedef alındığını bildirdi. İsrail'e ait Pacific 01 isimli gemiye deniz füzeleriyle saldırı gerçekleştirdiklerini belirten Seri, ABD'ye ait destroyere ise insansız hava araçlarıyla saldırdıklarını ifade etti. Hedefleri isabetle vurduklarını söyleyen askeri sözcü, İsrail'le irtibatlı gemilere yönelik saldırılarının artık Ümit Burnu'na doğru Hint Okyanusu'nda yol alan gemileri de kapsayacağı tehdidinde bulundu.

Düzenlenen saldırlarla ilgili ABD ve İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmış değil. Dün televizyonda bir açıklama yapan Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi"Düşmanla (İsrail, İngiltere ve Amerika) bağlantılı gemilerin Hint Okyanusu'ndan Ümit Burnu'na geçmesini engelleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ'DEKİ GERGİNLİK

İsrail'in Aksa Tufanı operasyonu sonrası 7 Mart 2023'ten itibaren Gazze'ye yönelik saldırı başlatmasının ardından Yemen'deki Husiler, ekim sonundan itibaren İsrail'e giden gemilere saldırmaya başladı. Kızıldeniz'deki gemi ticaretini etkileyen bu olaya cevap olarak ABD, 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı.

19 Şubat'ta ise Avrupa Birliği, Kızıldeniz'de Aspides misyonu başlattı. Aspides misyonuna 5 Mart'ta katılan İtalya, taktik komutayı üstlendi. Küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'si Kızıldeniz üzerinden Süveyş Kanalı'ndan yapılıyor.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading