Yandex Metrica

Hollanda hükümeti yerine Amsterdam özür diledi

Hollanda hükümeti yerine Amsterdam özür diledi

Hollanda'da Amsterdam Belediyesi, ülkenin köle ticaretindeki rolü sebebiyle özür diledi.

Dünya

23.01.2024, 17:36

Hollanda'nın Amsterdam Belediyesi bir açıklama yaparak ülkenin köle ticaretindeki dahli sebebiyle özür dileyen ilk resmi kurum oldu.

Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak gibiydi! Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak... Haberi Görüntüle

HOLLANDA HÜKÜMETİ KÖLELİK TARİHİYLE YÜZLEŞMEK İSTEMİYOR

Amsterdam'da bulunan Hollanda Ulusal Kölelik Tarihi Anıtı'nın önünde yapılan törende konuşan Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Hollanda'nın kolonyal tarih ile yüzleşmesi açısından bugünün önemli bir gün olduğunu vurguladı.

Amsterdam Belediyesinin açıkladığı özrün kararını verdiği belirtilen veözür mesajının tarihi bir adım olduğuna dikkat çeken bir Belediye Meclisi Üyesi ise sürecin bir buçuk yıl sürdüğünü ifade etti ve "bu adım diğer devlet kurumları ve hükümet için de bir örnek teşkil edecektir." dedi.

DENK Partisi'nin Amsterdam Belediye Meclisi'ndeki bir diğer üyesi Numan Yılmaz, AA'ya yaptığı açıklamada "Hollanda hükümeti kölelik tarihiyle yüzleşmek istemiyor." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading