Yandex Metrica

Hindistan sınırı aşıyor! Ermenistan'a destek hamlesi

Hindistan sınırı aşıyor! Ermenistan'a destek hamlesi

Kardeş Pakistan'la kurulan ittifaka karşı Türkiye'yi çevreleme stratejisi izleyen Hindistan, ellerin tetikte olduğu Hazar bölgesinde Erivan'la temasları sıklaştırdı.

Dünya

23.01.2024, 18:04

Türkiye'nin kardeş Pakistan'la ittifak adımlarından rahatsız olan Hindistan, Ankara'yı çevreleme stratejisi kapsamında Ermenistan'la ilişkileri derinleştiriyor. Özellikle son 2 yıldır Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Ermenistan'la yürüttüğü yakın diplomasi, ellerin tetikte olduğu Hazar coğrafyasında yeni bir boyuta evrildi. 

İran Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan'a destek mesajıyla Karabağ sınırına gerçekleştirdiği askeri intikalin ardından Hint Başbakan Modi de Erivan'daki büyükelçisini Paşinyan yönetimiyle temasa geçirdi. Hindistan'ın bu ülkedeki büyükelçisi Kishan Dan Deval, Ermeni Savunma Bakanı Arshak Karapetyan tarafından kabul edildi. Görüşmede muhtemel bir savaş durumunda Hindistan'ın Erivan'a sağlayacağı askeri yardım konusunun ele alındığı belirtiliyor. 

Kafkasya ve Ortadoğu'da Türkiye-Azerbaycan-Pakistan ittifakına karşı konumlanan Hindistan, BAE ve İsrail'le sürdürdüğü derin askeri ilişkileri bölgenin diğer ülkeleriyle de geliştirme çabasında. 

Öte yandan Pakistan'ın Çin'le yürüttüğü ortak projeler, İran'ın da Pekin'le son dönemde yaptığı kapsamlı anlaşmalar göz önüne alındığında meseleyi daha girift hale getiriyor. Hindistan'a özellikle hava savunma sistemleri konusunda teknolojik destek veren İsrail de aynı zamanda Azerbaycan'ın en önemli silah tedarikçilerinden biri. Modi yönetimindeki Yeni Delhi tarafından Erivan'a ne tür yardım yapılacağı konusunun yakında netleşmesi bekleniyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading