Yandex Metrica

Her beş Fransız'dan biri evinde ısınamıyor

Her beş Fransız'dan biri evinde ısınamıyor

Avrupa'da yükselen enerji krizi vatandaşlara da yansıyor. Fransa'da her beş evden biri ısınma ihtiyacını gideremiyor.

Dünya

23.01.2024, 18:17

Çok ufak evlerde yaşayan bazı Fransa vatandaşları yüksek ısınma maaliyetleri sebebiyle evlerini ısıtmakta zorluk çektiklerini ifade etti. 

Abbé-Pierre Vakfı'na göre ısınma sorunu yaşanan konut sayısı sadece Fransa'da 5.6 milyon civarında. Bu 5.6 milyon konutta yaşayan 12 milyon insan evlerinde ısınma güçlüğü yaşıyor.

İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? Haberi Görüntüle

ISINMA  MAALİYETLERİ KATLANARAK ARTIYOR

Fransız aileler normal dönemde 50 euroyu geçmeyen faturalarının kış dönemi geldiğinde 200-300 euro civarlarına çıktığından şikayet ediyor. Isınmak için kaloriferin yeterli olmadığını ifade eden aileler elektrik sobası gibi ek ısıtıcılara ihtiyaç duyduklarından bahsediyor. 

Enerji fiyatlarındaki artış eğilimi Avrupa halkını maddi olarak zora sokuyor. Konuyla alakalı Abbé-Pierre Vakfı'nın yaptığı araştırmaya göre çoğu aile bu ekonomik duruma dayanamayacak hale gelmiş durumda. 

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

EVLERE ISINMA DESTEĞİ VERİLMİYOR

Eylül ayında yapılan bir ankete göre hanelerin yüzde 20'si en az bir gün boyunca evlerindeki ısınma sisteminin çalışmadığını ifade etti. 

Artan enerji fiyatlarıyla beraber Fransızların en dar gelirli grubun oluşturan yüzde 12'lik kesim aylık kazandıkları miktarın yüzde 8'inden fazlasını sadece ısınma giderleri için ayırdığını belirtti. 

Ayrıca Fransa'daki çoğu konut ısıtma yalıtımına sahip değil ve bu da ısınma giderlerini neredeyse iki katına çıkarıyor. Sosyal devlet anlayışına sahip olmayan Fransa'da maddi destekli tadilat ise çoğu Fransız'ın ulaşabileceği kolaylıkta değil.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading