Yandex Metrica

Sitede Ara

Hamas: Yahudiler, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor

Hamas: Yahudiler, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor

Hamas, Yahudilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın planlarının ve saldırılarının Arap ve Müslümanların duygularını provoke ettiğini ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, radikal Yahudi grupların, 18 Temmuz'da Mescid-i Aksa'ya düzenlemeyi planladıkları baskın için daha çok katılım sağlanması çağrısının ardından açıklama yaptı.

Kasım, radikal Yahudi grupların İsrail güçlerinin himayesindeki baskınlarının, Filistin halkının ve İslam dünyasının kutsallarına yönelik bir saldırı olduğunu kaydetti.

"Bu tutum, Arapların ve Müslümanların duygularına yönelik bir provokasyon ve İsrail'in tüm uluslararası kanunları hiçe saymasıdır." şeklinde konuşan Kasım, bu provokatif eylemlerin oluşturduğu tehlikeyi ara buluculara ilettiklerini vurguladı ancak söz konusu ara buluculara dair bilgi vermedi.

İsrailli radikal Yahudi örgütler, sözde Süleyman Mabedi'nin yıkılışının yıl dönümü olarak kabul ettikleri ve "Tişa BeAv" adını verdikleri matem günü nedeniyle 18 Temmuz'da Mescid-i Aksa'ya yoğun katılımlı baskın düzenleme çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading