Yandex Metrica

Girit tatbikatı Yunan'a moral oldu: Yakında F-35 uçaklarımız birlikte uçacak!

Girit tatbikatı Yunan'a moral oldu: Yakında F-35 uçaklarımız birlikte uçacak!

ABD ordusunun Yunanistan'la ortak tatbikat için Girit'e getirdiği F-35 uçakları Atina yönetimine moral oldu. Uçakların önünde Amerikalılarla birlikte poz veren Dışişleri Bakanı Dendias, "Yakında Ege'de ABD ve Yunan F-35'leri beraber uçacak" dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:34

ABD ile Yunanistan'ın Girit'te düzenlediği Posedon'un Öfkesi tatbikatı Atina yönetimini Türkiye'ye karşı cesaretlendirdi. Amerikan ve Yunan savaş uçaklarının ortak saldırı eğitimlerini çalıştığı tatbikatın seçkin gözlemci gününe katılan Yunanlılar, başkasına ait silahlarla Türkiye'ye gözdağı vermeye devam etti. 

Girit'te Amerikan ordusuna tahsis edilen Suda Deniz ve Hava Üssü'nde konuşlu uçaklar Yunan yetkililere moral oldu. Seçkin gözlemci gününde Girit'e çıkarma yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalia, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Hava Kuvvetleri Komutanı Themistoklis Bourolias ve ABD'nin yeni Atina büyükelçisi George Tsounis, 'Türkiye tehdidi'ne karşı birlik pozları verdi. 

Yunanlılar, ABD ordusunun mayıs ayında Girit'e getirdiği 10 adet F-35 ile 14 adet F-15 tipi savaş uçaklarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Amerikan F-35'leri Posedon'un Öfkesi-22 tatbikatı kapsamında Yunan savaş uçaklarıyla birlikte uçuş gerçekleştirdi. Suda Üssü'nde konuşlu F-35'lerin önünde fotoğraf çektiren Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, şunları söyledi:

İHA'ları balık gibi avladı: Rus dronlarından Ukrayna İHA'larına ağlı çözüm İHA'ları balık gibi avladı: Rus dronlarından Ukrayna İHA'larına ağlı çözüm Haberi Görüntüle

ABD İLE OMUZ OMUZAYIZ

"ABD ve Yunanistan yayılmacılığa karşı omuz omuza durmaktadır. ABD ile Yunanistan, ulusal egemenliğe ve toprak bütünlüğüne yönelik her türlü tehdidin karşısındadır. İki ülkenin savaş uçaklarının yanı sıra askerleri de Doğu Akdeniz'de son birkaç gündür uluslararası hukukun korunması için birlikte duruyorlar."

Amerikalı ve Yunan subaylarla ABD uçakları önünde poz veren Dendias, "Yakında Ege'de ABD ve Yunan F-35'leri beraber uçacak" ifadesini kullandı. 

İran'ın İsrail'e yönelik operasyona verdiği isim belli oldu: Hakiki Söz İran'ın İsrail'e yönelik operasyona verdiği isim belli oldu: Hakiki Söz Haberi Görüntüle

YENİ ELÇİ FIRSATI KAÇIRMADI 

George Tsounis

Atina yönetimi Washington'dan F-35 savaş uçağı satın almak için resmi talepte bulunmaya hazırlanıyor. Yunan basını ABD'den 40 adet F-35 isteneceğini ileri sürüyor. Bu isteğe Washington'un sıcak baktığı biliniyor. Girit'teki hava tatbikatı bu nedenle F-35'lerin pazarlaması açısından Amerikalılara fırsat verdi.

ABD'nin Atina büyükelçisi George Tsounis, gözlemci gününde yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın F-35 tedarik etme hamlesini 'çok önemli bulduğunu' belirtti. 

Tsounis, "Avrupa'da yalnızca sekiz ülkede F-35 savaş uçakları var. F-35'lerin caydırıcılığını göreceksiniz. Ayrıca, Yunanistan ile ABD ve diğer NATO müttefikleri arasında daha büyük müşterek çalışmayı hayata geçirdiğini göreceksiniz. ABD Doğu Akdeniz'de istikrar ve güvenliği destekliyor, bunu çok çok çok açık şekilde belirtmek istiyorum" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading