Yandex Metrica

Gazze'de çocuklar sokaklara döküldü! Açlık krizi protesto edildi: Yeter, bize yardım edin!

Gazze'de çocuklar sokaklara döküldü! Açlık krizi protesto edildi: Yeter, bize yardım edin!

Gazze'nin kuzeyindeki eş-Şati Mülteci Kampı'nda toplanan Filistinli çocuklar, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren yoğun saldırıları ve işgali nedeniyle yaşanan gıda kıtlığını  protesto etti.  

Dünya

23.03.2024, 01:35

 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasını isteyen Gazzeli çocuklar " çocuklar açlık yüzünden ölüyor" " soykırımı durdurun" ve " yeter, yardım edin" yazılı dövizler ve boş tabaklar taşıdı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik ''Soykırım'' saldırıları 7 Ekim'den bu yana aralıksız olarak  devam ediyor. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'nın açıklamasına göre, Gazze'de ''Susuzluktan'' ve ''Açlıktan'' ölenlerin sayısının en son 25'e yükseldiğini açıklamıştı. 

Siyonist İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda bugüne kadar en az 13 bin 430'u çocuk, 8 bin 900'ü kadın olmak üzere 30 bin 960 masum Filistinli hayatını kaybetti. 

Belirlenmiş bu sayıya rağmen Gazze Sağlık Bakanlığı, enkaz altından çıkartılamayan binlerce ölü olduğunu, ölülere ulaşmalarına izin verilmediğini açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, açlık ve susuzluktan 25 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, yaşanan bu acı durumun Gazze'nin kuzeyinde yaşanan ''Kıtlık'' probleminin ''Öldürücü'' boyutlara ulaştığını belirtti.

Birleşmiş Milletler, İsrail'İn aralıksız ve yoğun saldırıları altında olan Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesi ile karşı karşıya olacağı konusunda uyarı yapmıştı.

BM'nin Gazze Raporu'na göre, Gazze'de 378 bin kişi Etegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre ''Felaket'' olarak adlandırılan 5. seviye açlıkla karşı karşıya.

939 bin kişi ise 'Acil durum'' olarak bilinen 4. seviye açlık ile karşı karşıya.

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Loading