Yandex Metrica

Fransız gazetesi Les Echos: Türkiye Doğu Akdeniz'de payına düşeni almaktan vazgeçmedi

Fransız gazetesi Les Echos: Türkiye Doğu Akdeniz'de payına düşeni almaktan vazgeçmedi

Fransız Les Echos gazetesi, Türkiye'nin Karadeniz'den çıkaracağı doğalgazın yıllık tüketiminin yüzde 6'sını karşılayabileceğini iddia etti. Les Echos'ta yayımlanan haberde "Türkiye Doğu Akdeniz'de payına düşeni istemekten vazgeçmedi." ifadelerine yer verildi.

Dünya

23.01.2024, 20:21

Fransız gazetesi Les Echos'ta yayımlanan bir haberde Türkiye'nin Karadeniz'den çıkaracağı doğalgazın yıllık tüketimin yüzde 6'sını karşılayabileceği iddia edildi. Bu durumda Rusya'ya bağımlılığın sona ermeyeceği belirtilirken Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de payına düşeni istemekten vazgeçmeyeceği belirtildi.

Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı başladı Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE AVRUPA PAZARI İÇİN ÖNEMLİ BİR ARACI OLMA ARAYIŞINDA'

Les Echos, Türkiye'nin Karadeniz'deki sahaları işleterek doğalgaz ihtiyacını karşılamanın hayalini kurduğunu hatırlattı. Rusya ve Azerbaycan hidrokarbonları için bir geçiş ülkesi olan Türkiye'nin Avrupa pazarı için önemli bir aracı olma arayışında olduğuna dikkat çekti ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki rezervlerinden payına düşeni almaktan vazgeçmediğine dikkat çekti.

Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Haberi Görüntüle

'ENERJİ İHTİYACININ YÜZDE 6'SINI KARŞILAYABİLECEK'

Karadeniz'den çıkarılacak gazın Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 6'sını karşılayabileceğini iddia eden Les Echos, enerjide Rusya'ya bağımlılığın değişmeyeceğini öne sürdü.

Karadeniz açıklarındaki hidrokarbon kaynaklarının neeredeyse üçte bir oranında revize edilerek 710 milyar metreküp doğalgaza ulaştığını belirten Les Echos, bu rezervlerin çoğunun Sakarya doğalgaz sahasında olduğuna dikkat çekti. 

İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İHTİYACINI YERLİ ÜRETİMLE KARŞILAMAYI UMUYOR

Türkiye'nin hidrokarbon ithalatına bağımlı olduğunu belirten Les Echos, Türkiye'nin bunun önemli bölümünün yerli üretimle karşılamayı umduğunu söyledi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un 28 Aralık 2022'de sarf ettiği "Bugün dünyada bir enerji krizi var. Türkiye bu krizi yönetiyor ve enerji üssü olma yolunda önemli adımlar atıyor." ifadelerine yer verdi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading