Yandex Metrica

Fransa'nın Robin Hood'ları Macron'u tehdit etti! Hükümet enerji reformunu geri çekmezse...

Fransa'nın Robin Hood'ları Macron'u tehdit etti! Hükümet enerji reformunu geri çekmezse...

Fransa'da emeklilik reformu karşıtı protestolar ülkeyi adeta kaosa sürükledi. Birçok sektörün grev kararı almasıyla okullarda eğitime dahi ara verilirken kendilerine Robin Hood şeklinde tanımlayan enerji işçileri ise grevler devam ederken okullara, üniversitelere ve dar gelirli hanelere doğalgaz ve elektrik sağlıyor.

Dünya

23.01.2024, 20:23

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un emeklilik yaşını 64'e çıkarma kararının ardından ülke genelinde protestolar devam ediyor. Protestolar genel çapta greve dönüşürken 'Robin Hood' operasyonu düzenlediğini söyleyen enerji işçileri okul, üniversite ve dar gelirli hanelere ücretsiz doğalgaz ve elektrik sağlıyor. 

Öğrenci devrimi! Amerikalılar Siyonist rejime başkaldırdı: Washington'u neler bekliyor? Öğrenci devrimi! Amerikalılar Siyonist rejime başkaldırdı: Washington'u neler bekliyor? Haberi Görüntüle

GÖSTERİCİLER İLE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA

Fransa genelinde dün düzenlenen protestolar ülkede adeta kaosa yol açtı. 4 bini başkent Paris'te 11 bini ülke genelinde olmak üzere polis protestolar esnasında görev alırken çevik kuvvet ile protestocular arasında çatışma yaşandı.

ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün özellikleri ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün... Haberi Görüntüle

OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Grev kapsamında sağlık görevlileri, öğretmenler ve daha birçok sektörde çalışanlar görevi bırakırken metro hattı ve banliyö trenleri durdurulmuşi, insanlar işe yürüyerek gimek zorunda kalmış, okullarda eğitime ara verilmişti. 

Bununla birlikte, Fransız enerji devi TotalEnergies işçilerinin yer aldığı CGT sendikası, işçilerin yüzde 75’ten fazlasının greve katıldığını açıkladı. Ülke genelinde elektrik üretimi yüzde 4,4 oranında düştü.

Rusya'dan ABD'ye tehdit: Misilleme yapar altta kalmayız Rusya'dan ABD'ye tehdit: Misilleme yapar altta kalmayız Haberi Görüntüle

FRANSA'NIN ROBIN HOODLARI

Fransa'da yaşanan krizin ardından kendilerini halk kahramanı olarak gören ve İngiliz halk kahramanı Robin Hood'dan esinlenerek 'Robin des Bois' adını kullanan enerji işçileri, aklıllı sayaçları kapatarak okullara, üniversitelere ve düşük gelirli evlere bedava doğalgaz ve elektrik sağlıyor. 

Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Haberi Görüntüle

'HERKESE ENERJİYİ BEDAVA HALE GETİRECEĞİZ'

TotalEnergies işçilerinin de yer aldığı CGT sendikasının genel sekreteeri Frédéric Probel, Robin Hood akımının devam edeceğini belirtti ve şöyle konuştu:

Hükümet emeklilik reformlarını geri çekmezse, devam edeceğiz ve herkese enerjiyi bedava hale getireceğiz.

Sendika temsilcisi Gwenaël Plagne ise şu şekilde konuştu:

Bugünkü protestoların amacı, güç dengesinin bir adım yukarı hareket ettiğini ve istersek ülkeyi felç edebileceğimizi göstermekti

Fransızların büyük bir çoğunluğu emeklilik reformuna karşı çıkarken Cumhurbaşkanı Macron, ise kararından dönmeyeceğine işaret etti. Macron pazartesi günü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Avrupa’nın geri kalanıyla kendimizi kıyasladığımızda bu değişiklikler kesinlikle gerekli.


Loading