Yandex Metrica

Fransa: ABD'nin Avrupalı yetkilileri izlemesi büyük tehlike

Fransa: ABD'nin Avrupalı yetkilileri izlemesi büyük tehlike

Fransız hükümeti, bugün Batı medyasında yer alan ABD'nin Danimarka üzerinden Merkel'i izlediği iddialarına tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 17:31

Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Bakanı Clement Beaune, teyid edilmesi halinde ABD ve Danimarka'nın üst düzey Avrupalı yetkilileri izlediği haberinin büyük bir tehlike arz ettiğini söyledi.

Beaune, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, "AB'nin üst düzey siyasi yetkililerin izlenmesinde ABD ile işbirliği yapan Danimarkalı yetkilileri ortaya çıkarmak için soruşturma yapması gerekiyor. Bunun ardından eğer bu doğruysa sorumluların cezalandırılması noktasında çalışmalar başlamalı" dedi.

Batı medyasında bugün yer alan haberlerde, ABD Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA), ABD ile Danimarka arasındaki kablo anlaşması aracılığıyla başta Almanya Başbakanı Angela Merkel olmak üzere çok sayıda Avrupalı üst düzey politikacıyı izlediği bildirilmişti.

Habere göre, NSA'nın izlediği yetkililer arasında Merkel’in yanı sıra eski Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, eski Almanya ana muhalefet partisi lideri Peer Steinbrück ile Norveçli, İsveçli, Alman ve Fransız siyasetçilerle üst düzey kamu görevlileri yer alıyor.

NSA'nın seçtiği bu kişilerin telefon numaralarını izleyerek, siyasetçilerin tüm iletişim bilgilerine ulaştığı iddia ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading