Yandex Metrica

Filistinli subaylar Türkçe öğreniyor

Filistinli subaylar Türkçe öğreniyor

Türk Silahlı Kuvvetleri önderliğinde Filistin Askeri Eğitim Merkezi ve Kudüs Yunus Emre Kültür Merkezi ortaklığıyla gerçekleştirilen Türkçe eğitimine katılan 14 Filistinli subaya birinci kuru tamamlamaları dolayısıyla sertifikaları törenle verildi.

Dünya

23.01.2024, 18:08

Filistin Askeri Eğitim Merkezinin Batı Şeria'nın Eriha kentindeki kampüsünde gerçekleştirilen törene, Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, Filistin Askeri Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Bassam el-Cerbi, Kudüs Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Reha Ermumcu, askeri danışman Yüzbaşı Kıvanç Köseoğlu, Kudüs Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Sabahaddin Tarhan ve kurstaki öğrenciler katıldı.

Birinci kuru tamamlayan Filistinli subayların sertifika törenleri İstiklal Marşı ve Filistin milli marşının okunmasıyla başladı.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını Büyükelçi Demirer ve Tuğgeneral Cerbi takdim etti.
Eriha'daki kursa katılan Filistinli Binbaşı Fadi Hudaib de ilk kuru tamamlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkçe dilini öğrenmekten dolayı sevinçli olduğunu dile getiren Hudaib, "Türkiye'yi çok seviyorum. Bu sebeple Türkçe öğrenmeye karar verdim. Hocama ve Yunus Emre'ye teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading