Yandex Metrica

Fas'ta göçmen katliamı! İspanyol güvenlik güçleri 35 kişiyi öldürdü

Fas'ta göçmen katliamı! İspanyol güvenlik güçleri 35 kişiyi öldürdü

Fas'tan Kuzey Afrika'da bulunan İspanya'ya ait Melilla kentine geçmeye çalışırken İspanya güvenlik güçleri tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerini sayısı 35'e yükseldi.

Dünya

23.01.2024, 19:28

Fas resmi televizyon kanalı tarafından aktarılan bilgilere göre, Melilla kentindeki sınır hattından İspanya'ya geçmeye çalışan 35 düzensiz göçmen hayatını kaybetti. 

Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama hazırlanıyor Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama... Haberi Görüntüle

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer yandan yaralananlar arasında Fas güvenlik güçleri mensupları da bulunurken, 2 güvenlik görevlisinin de öldüğü bildirildi. 

Ayrıca sınır bölgesine baskın yapanların Sahra altı bölgesinden gelen Afrika kökenli kişiler olduğu açıklandı. En az 130 düzensiz göçmen, Melilla'ya geçti.

Melilla Valiliği, cuma günü sabah saatlerinde sınırın Fas tarafında 1500'den fazla düzensiz göçmenin toplandığını ve bunlardan 500'ünün saat 08.40 sıralarında sınıra akın ederek, kontrol noktasındaki kapıyı kırdığını duyurmuştu.

Blinken'dan İsrail-İran gerilimi sonrası Hakan Fidan'a teşekkür Blinken'dan İsrail-İran gerilimi sonrası Hakan Fidan'a teşekkür Haberi Görüntüle

BAŞBAKAN KATLİAMCILARI ÖVDÜ 

Diğer yandan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "İspanyol hükümeti adına, Fas hükümeti ile yaptığımız ve en iyi ilişkilere ve yakın iş birliğine duyulan ihtiyacı gösteren olağanüstü iş birliğine teşekkür etmek isterim. Maalesef bugün Melilla kentinde yaşananlarda da gördüğümüz gibi düzensiz göçe karşı mücadelede içişlerinin yakın iş birliğine ihtiyaç olduğu görülmüştür" dedi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Fas'ın Nador kentinde cansız bedenlerin üst üste yığıldığı ve kanlar içinde olduğu görüldü.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading