Yandex Metrica

Ermeniler terk etti: Laçın koridorundaki Rus kontrol noktaları kaldırılıyor

Ermeniler terk etti: Laçın koridorundaki Rus kontrol noktaları kaldırılıyor

Rus kontrol noktaları Laçın koridorundan kaldırılıyor. Laçın bölgesine yerleştirilen Ermeni nüfus bölgeyi terk etti. Ermeniler Ermenistan'a geçiş için, 10 Kasım 2020 bildirisi gereği Azerbaycan'ın inşa ettiği yeni yolu kullanacak.

Dünya

23.01.2024, 19:43

Azerbaycan'ın Laçın koridorundaki Rus unsurlara ait kontrol noktaları kaldırılıyor. Karabağ'daki Ermeni nüfusun yaşadığı Hankendi ile Ermenistan arasındaki güzergâhta yer alan Laçın ile bazı köyler, 10 Kasım 2020 bildirisi gereği Bakü yönetiminin kontrolüne geçecek.

Azerbaycan 10 Kasım 2020 bildirisine göre, 3 yıl içinde Karabağ'daki Ermeni nüfusun kullanması için Laçın şehrinin dışından geçen yeni bir yol inşa edecekti. Azerbaycan 32 kilometrelik yolu planlanan tarihten önce tamamladı. Azerbaycan'ın  Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeniler, Ermenistan'a gidiş gelişler için yeni yolu kullanacak.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın ve döviz kuru nasıl etkilenir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın... Haberi Görüntüle

ERMENİ NÜFUS BÖLGEYİ TERK ETTİ

Bölgeden gelen videolarda eski Laçın koridoru güzergâhında güvenliği sağlayan Rus unsurların kontrol noktalarını kaldırmaya başladığı görülüyor. Rus kontrol noktaları, Azerbaycan'ın inşa ettiği yeni yola taşınacak.

Ermenistan basınından ve sosyal medyada aktarılan bilgilere göre Laçın şehri ile Zabuh ve Sus köylerine yerleştirilen Ermeni nüfus, bölgeyi terk etti.

Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden gelen askeri yardımları yaptı' Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden... Haberi Görüntüle

İKİNCİ KARABAĞ SAVAŞI'NA KADAR ADIM ATILAMADI

Laçın ve köyleri 1992'de Ermeni ordusu tarafından işgal edilmiş ve bölgeye Suriye ile Lübnan'dan getirilen Ermeniler yerleştirilmişti. Bu durumun Cenevre Sözleşmeleri'nin ihlali ve savaş suçu olarak görüldüğü Azerbaycan tarafından bildirilse de İkinci Karabağ Savaşı'na kadar herhangi bir adım atılamadı.

Azerbaycan'ın yeni yolu tamamlamasının ardından, bölgeye yerleştirilen Ermeni nüfusa 25 Ağustos'a kadar bölgeyi terk etmeleri uyarısı yapılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading