Yandex Metrica

Erdoğan uyarmıştı: Kırgızistan'daki darbe girişiminde FETÖ izi

Erdoğan uyarmıştı: Kırgızistan'daki darbe girişiminde FETÖ izi

Dün Kırgızistan'da darbe teşebbüsünde bulunan kişilere yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Operasyonda 100'den fazla bürokrat ve asker gözaltına alındı. Erdoğan, 2018 yılında yaptığı bir açıklamada ''5 Temmuz’da yaşadığımız sıkıntıyı Kırgızistan yaşamasın istiyoruz.'' diyerek uyarıda bulunmuştu.

Dünya

13.03.2024, 23:24

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, ülkede darbe teşebbüsünde bulundukları tespit edilen şahıslara eş zamanlı operasyonlar başlattı.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda ilk belirlemelere göre 100 bürokrat ve asker gözaltına alındı.

Kırgızistan basını, operasyonun görüntülerini paylaşırken ülkede bir grubun Sadır Caparov iktidarını devirmek üzere hazırlık yaptığı servis edildi.

Darbe teşebbüsünde bulunanların, Türkiye'deki darbe girişimi öncesi ve sonrası Kırgızistan'da FETÖ'cülerin yuvalanmasını sağlayan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambaev'e yakın isimler olduğu belirlendi.

Atambaev, 2017 yılına kadar yürüttüğü Cumhurbaşkanlığı döneminde FETÖ'cüler ile yakın bağlantısı olan sayılı ülke liderlerinden biriydi. 

Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Haberi Görüntüle

MİLİTAN DEVŞİRMEYE ÇALIŞMIŞLAR 

Milli Güvenlik Devlet Komitesinden yapılan açıklamada suç örgütünün uzun süredir militan devşirmek için çalışmalar yürüttüğünün tespit edildiği aktarıldı.

Milli Güvenlik Devlet Komitesi, hükümeti ele geçirmeyi planlayan grubun tutuklanmasının ardından bu kişilere yönelik yüz yüze ve telefon görüşmelerinin 1,5 dakikalık ses kaydını paylaştı.

Ses kaydında adı geçen Halk Meclisi Partisi Başkanı Roza Nurmatova, aktivistleri ile yaptığı konuşmada, daha fazla kişiyi devşirmeye yönelik çağrılar yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Değişim olacak mı yoksa böyle mi sürecek? Ben sizin fikrinizi almaya geldim. Nasıl görüyorsunuz? Nasıl olsa karışıklık olacak. Bu durumda biz ne yapacağız? Adamlarımız var. Her adamın arkasında en az 10 kişi daha var. Para karşılığında (sokaklara) çıkmaya hazır olanlar var. Bize çıkacak kişilerin tam sayısı lazım."

ERDOĞAN UYARMIŞTI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 yılında Kırgızistan'da varlığını sürdüren FETÖ ile ilgili uyarıda bulunmuştu.

Uyarıda bulunan Erdoğan “FETÖ Kırgızistan’da hâlâ mevcudiyetini sürdürüyor. Gelecekle ilgili, bizim 15 Temmuz’da yaşadığımız sıkıntıyı Kırgızistan yaşamasın istiyoruz. FETÖ konusunu gündemimizden çıkararak olumlu gündeme yoğunlaşmamız iki tarafın da yararına olacaktır” ifadelerini kullanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading