Yandex Metrica

Engels'i vurduk, orayı da vururuz! Rusya bombardıman uçaklarını Japon Denizi'ne taşıdı

Sınırdan 600 kilometre derinlikteki Engels Hava Üssü'ne düşen bombalar, Rusya'ya ait stratejik bombardıman uçaklarından 5'ini kullanılamaz hale getirdi. Rus ordusu tehlike altındaki diğer uçakları Japon Denizi sınırına taşıdı.

Dünya

23.01.2024, 20:14

Pazartesi gece yarısı Rusya'nın Engels Hava Üssü'ne yapılan saldırıda bilanço belli oldu. Rus ordusunun "Bombalı dronları havada etkisiz hale getirdik" açıklamasının gerçeği yansıtmadığı, Saratov kenti yakınlarındaki hava üssünde park halindeki bombardıman uçaklarından 5'inin ağır hasar aldığı belirtiliyor. Ukrayna kaynakları, iki ayrı patlamada sözkonusu bölgede 17 Rus görevlinin hayatını kaybettiğini, 30'a yakın kişinin de yaralandığını ileri sürüyor. 

Tupolev Tu-160 bombardıman uçakları nükleer saldırılarda kullanılıyor.

26 Aralık'a gerçekleşen saldırılar Rusya'nın derinliklerine yönelik taarruz dalgasının son halkası oldu. Benzer bir operasyon 5-6 Aralık'ta da gerçekleşmiş ve Ukrayna ordusu uçan bomba haline getirdiği Sovyet yapımı Tu-141'lerle sınırdan 600 kilometre içerideki Dyagilevo ve Engels hava üslerini vurmuştu. Her iki askeri üste de Rusya'nın stratejik bombardıman uçakları Tu-160 (NATO'daki adı Blackjack) ve Tu-95'ler bulunuyor.

Engels Hava Üssü, Ukrayna ordusunun kontrol ettiği en yakın bölgeye 600 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kiev kaynakları sözkonusu üsteki kontrol kulesinin de imha edildiğini belirtiyor. 

Stratejik uçakların konuşlu olduğu Engels Hava Üssü Ukrayna sınırına 600 kilometre uzaklıkta ve bir ay içinde 2 kez saldırıya uğradı. 

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksi Danilov, Engels'teki patlamaların ardından Rusya'nın buradaki bombardıman uçaklarını Primorski Krai'ye taşıdığını kaydetti. Sözkonusu bölge Rusya'nın en doğusunda, Japon Denizi kıyısında bulunuyor. Ukraynalı yetkili Danilov, bombardıman uçaklarının yaklaşık 6 bin 500 kilometrelik yolculukla Japon Denizi kıyısına taşınmasını alaycı bir dille şöyle yorumladı:

"Ruslar stratejik bombardıman uçaklarını Primorski Krai'ye nakletti ancak Ukrayna olarak gerekirse oraya bile ulaşırız."

Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Haberi Görüntüle

HAVA-HAVA DRONU GELİŞTİRİYORLAR

Bu arada Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov, savaşın bundan sonraki safhasında daha nelerin görülebileceğine ilişkin kritik bir bilgi paylaştı. Fedorov, ülkesinin hava-hava dronları geliştirmekte olduğunu duyurdu. Fedorov'a göre, bu teknoloji hazır duruma geldiğinde insansız hava araçları, diğer hava araçlarını vurabilecek yeteneğe ulaşacak. Batılı ülkelerin desteğiyle çeşitli ebatta dronlar kullanan Ukrayna ordusu aynı zamanda denizde de bomba yüklü insansız araçlar kullanıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading