Yandex Metrica

En yakın müttefiki açıkladı: Bolsonaro Brezilya'ya dönüyor!

En yakın müttefiki açıkladı: Bolsonaro Brezilya'ya dönüyor!

Aşırı sağcı Bolsonaro'nun en yakın müttefiklerinden biri olarak bilinen eski Senatör Ciro Nogueira da Bolsonaro'nun ülkeye döneceğini belirtti ve kendisini havaalanında karşılayanlardan biri olacağını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Brezilya'da Sosyal Liberal Parti (PSL) Başkanı Valdemar Costa, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 30 Mart'ta ülkesine döneceğini duyurdu.

Costa, yaptığı açıklamada, "Bolsonaro, 30 Mart'ta yerel saatle 07.30'da başkent Brasilia'da karaya çıkacak." dedi.

Aşırı sağcı Bolsonaro'nun en yakın müttefiklerinden biri olarak bilinen eski Senatör Ciro Nogueira da eski devlet başkanının ülkeye döneceğini belirterek, "Bugün liderimizle konuştum ve onun havaalanında dönüşünü ilk bekleyenlerden biri olacağım." ifadelerini kullandı.

Bolsonaro, daha önce ABD'de Record internet sitesine verdiği röportajda, ülkesine dönüşünün planlandığı gibi neredeyse kesinleştiğini söylemişti.

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

SORUŞTURMALARLA KARŞI KARŞIYA KALACAK

2022 sonundan beri ABD'de yaşayan Bolsonaro'nun ülkesine dönüşte birçok soruşturmayla karşı karşıya kalacağı öngörülüyor.

Bolsonaro destekçisi yüzlerce kişinin 8 Ocak'ta Kongre Sarayı, Yüksek Mahkeme ve Devlet Başkanlığı Sarayı'nı basması nedeniyle eski Devlet Başkanına 14 Ocak'ta soruşturma açılmıştı.

Brezilya'da 30 Ekim 2022'de düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçiminde sol görüşlü Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva yüzde 50,9, aşırı sağcı Bolsonaro ise yüzde 49,1 oy almış, seçim sonuçlarına itiraz eden Bolsonaro destekçileri önce ülkede günlerce süren otoyol kapatma eylemleri yapmış, ardından da ordu karargahları önünde düzenledikleri gösterilerde silahlı kuvvetleri, Lula'nın devlet başkanlığı görevini devralmasına karşı müdahaleye çağırmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading