Yandex Metrica

Covid-19'un kökenine dair şok gelişme

Covid-19'un kökenine dair şok gelişme

Bilim dünyası DSÖ'den Wuhan'da Covid-19 virüsünün kökeninin araştırılmasını isterken, DSÖ verdiği kararla yalnızca bilim insanlarını değil tüm dünyayı şaşırttı.

Dünya

23.01.2024, 17:31

Tüm dünya uzunca bir zamandır Kovid-19’un çıkış noktasını konuşuyor. Virüsün kökenine dair en sık dile getirilen iddialardan biri de laboratuvar ortamında oluşturulması yönünde oldu. Hatta kısa bir süre önce ABD raporları Çin'in 'koronavirüs belgeleri'ni sızdırmış, Çin'in senelerce bu virüs üzerinde denemeler yaptığı iddiası çok konuşulmuştu.

BİLİM İNSANLARI WUHAN DERKEN, DSÖ GÖZLERİ İTALYA'YA ÇEVİRDİ

Dünya gündeminde birden bire ilk sırayı alan iddia ile ilgili birçok bilim insanı DSÖ'ye 'Daha kapsamlı bir araştırma yapın' çağrısında bulundu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise beklentilerin aksine bir yol izleyerek, koronavirüs salgını ile ilgili önemli bir karar aldı. Bilim insanlarının “Wuhan Labrotuvarı'nı araştır” çağrısına rağmen Dünya Sağlık Örgütü rotayı İtalya'ya çevirdi.

NUMUNELER ERASMUS ÜNİVERSİTESİ'NE GÖNDERİLDİ

Geçtiğimiz yıl İtalya'da yapılan bir araştırma virüsün henüz 2019 yılında İtalya'da görüldüğünü iddia etmişti. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, DSÖ söz konusu araştırmaya yönelik verilerin yeniden test edilmesini talep etti. Aynı haberde yer alan bilgilere göre, İtalyan araştırmacılar bu dönemde toplanan test numunelerini kontrol için Hollanda'daki Erasmus Üniversitesi'ne gönderdi.

DSÖ’nün yayınladığı raporda koronavirüsün yarasalar dahil bir başka hayvan yoluyla da insanlara bulaşabileceği riskinden bahsedilirken, komplo teorilerinin yaygın olduğu laboratuvar sızıntısının ise oldukça düşük olduğu kaydedilmişti.

Kaynak: Hürriyet
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading