Yandex Metrica

Covid-19'un çıkış noktası 3 yıl sonra saptandı! O laboratuvar değilmiş

Covid-19'un çıkış noktası 3 yıl sonra saptandı! O laboratuvar değilmiş

Covid-19 salgınının başlangıcına ilişkin yapılan yeni değerlendirmeler, virüsün kaynağının Çin'deki hükümetine bağlı bir laboratuvar olduğu iddiasını çürüttü. 2 farklı araştırma sonucuna göre virüs Wuhan'daki hayvan pazarında yayıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:35

İlk olaark 2019 yılının son aylarında Çin'de ortaya çıkan ve geride kalan yaklaşık 3 yılda tüm dünyayı kasıp kavurean Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgının çıkış noktasına dair iki önemli araştırma yayımlandı.

İsrail karıştı! Esir aileleri aşırı sağcı siyonist Ben-Gvir'e saldırdı İsrail karıştı! Esir aileleri aşırı sağcı siyonist Ben-Gvir'e saldırdı Haberi Görüntüle

RAKUN KÖPEKLERİ OLAĞA ŞÜPHELİ

BBC'de yer alan habere göre, hakem onaylı 2 çalışma kapsamında Covid-19'un Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktığı ilk zamanlara ilişkin genetik incelemelerden elde edilen bilgiler yeniden ele alındı. Araştırmalar, ilk Covid-19 vakalarının Wuhan kentindeki deniz ürünleri pazarı etrafında toplanmasına ilişkin bilgiler ışığında 2019 sonlarında pazarda satılan canlı memelilerde virüsün bulunduğunu ortaya koydu. Pazar yerinde virüs saptanan alanlara ilişkin bir haritanın da çizildiği çalışma, pozitif örneklerin daha çok pazar yerinin güneybatı tarafında Rakun köpeklerinin satıldığı yerde görüldüğünü gösterdi. Bilim insanları, Sars-Cov-2 virüsüne duyarlı hayvanların 2019 sonlarında pazarda satıldığını doğrulamıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' Haberi Görüntüle

İKİ FARKLI YOLDAN YAYILDI

Çalışmaya göre, virüs 2 farklı yayılma yolu izledi. Buna göre ilk olarak hayvandan insana bulaşan virüs sonrasında enfekte olan insanlardan pazarda alışveriş yapan diğer insanlara bulaştı. Bilim insanları, Wuhan'da virüs nedeniyle hastaneye kaldırılan hastaların yalnızca yüzde 50'sinin pazar yeri ile doğrudan teması olduğunu tespit ettiklerini ancak hastalığın daha sonra semptom gösterenler tarafından yayıldığını belirtti.

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

"ENFEKSİYON ZİNCİRİ" OLUŞMUŞ

Araştırmayı yönetem biyolog Prof Micheal Worobey, pazardaki satıcıların virüsle enfekte olan ilk kişiler olduğunu ve daha sonra pazar çevresindeki topluluk içinde bir "enfeksiyon zinciri" oluşturduğunu dile getirdi. Araştırmacılardan virolog Prof. David Robertson ise çalışmanın virüsün laboratuvardan geldiğine ilişkin "yanlış inancı" düzelteceğini umduğunu belirtti. Nitekim dünya kamuoyunun önemli bir kısmı, virüsün, yarasalar üzerine inceleme yapılan Çin Hükümeti'ne bağlı Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki laboratuvardan sızmış olabileceğini öne sürüyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading