Yandex Metrica

Çin uzaya roket fırlattı! 23 tonluk roket gövdesi Dünya'ya düşecek!

Çin uzaya roket fırlattı! 23 tonluk roket gövdesi Dünya'ya düşecek!

Çin, haftanın ilk günü Tiangong Uzay İstasyonu'nun üçüncü ve son parçasını fırlatmıştı. Fakat roketin 23 tonluk gövdesinin hafta sonu dünyaya geri düşeceği belirtilirken enkaz parçalarının genel olarak ıssız arazilere düşeceği tahmin ediliyor. Diğer yandan roketin Türkiye'ye düşeceğin iddia edilirken TUA'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Dünya

23.01.2024, 20:01

Çin, pazartesi günü Tiangong Uzay İstasyonu'nun üçüncü ve son parçasını fırlattı. Fırlatma sonrasında roketin 23 tonluk gövdesinin dünyaya geri döneceği belirtildi. 

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

23 TONLUK GÖVDE DÜNYAYA DÜŞECEK 

23 tonluk gövdenin tam olarak nereye düşeceği henüz belli değilken, uzmanlar 10 katlı bir bina büyüklüğünde olan Long March roket gövdesinin ne kadarlık bir kısmının Dünya'ya çarpacağını tahmin etmeye çalışıyor. 

Gövdenin bir kısmının atmosferde ilerlerken yanacağı bildirilirken tamamının yanmasının gövdenin büyüklüğünden dolayı imkansız olduğu bildiriliyor. 

Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu yükseltme peşinde Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu... Haberi Görüntüle

BÜYÜK BİR KISMI ISSIZ ARAZİLERE DÜŞECEK 

Parçalar halinde dünyaya düşmesi beklenen roketin tam olarak nereye ineceğini tahmin etmek için çok erken olduğunu belirten uzmanlar, parçaların büyük bir kısmının ıssız arazilere ve okyanusa düşeceğini belirtiyor. 

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

GEREKSİZ RİSK TEŞKİL EDİYOR 

Diğer yandan uzay endüstrisi liderleri, Çin'in kontrolsüz yeniden giriş uygulamasını, insan hayatı ve mülkiyeti için gereksiz bir risk oluşturduğunu belirterek kınadılar. 

Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot Muhammed Faris Gaziantep'te hayatını kaybetti! Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE DÜŞEBİLİR 

Uzmanlar, roketin düşme tehlikesi teşkil ettiği bölgeler arasında Türkiye'nin de bulunduğunu aktardı. 

Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor Haberi Görüntüle

TUA'DAN AÇIKLAMA YAPILDI

Türkiye Uzay Ajansı'ndan konu ile ilgili açıklama yapıldı. Fırlatılan roketin iniş konumu hakkında açıklama yapılmadığına dikkat çekilen duyuruda şu ifadelere yer verildi: 

Long March 5B fırlatma aracının dünyaya geri dönüş yörünge parametreleri hakkında resmi duyuru henüz yapılmamıştır. Çin tarafından fırlatma aracının inişi hakkında kesin tahminler gerekli durumda verilecektir. 

TUA olarak Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA) ile iletişim halinde olduğumuzu ve karışıklığa meydan vermemek adına ancak resmi ve güncel bilginin paylaşılacağı husununu bilgilerinize arz ederiz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading