Yandex Metrica

Çin sınırlarını açtı: İstanbul'dan ilk uçuş gerçekleşti!

Çin sınırlarını açtı: İstanbul'dan ilk uçuş gerçekleşti!

Koronavirüs salgınının başlamasının sonrasında Mart 2020'de uygulamaya başladığı sınırdaki kontrol tedbirlerini 8 Ocak'ta kaldıran Çin'e İstanbul'dan ilk uçuş yapıldı.

Dünya

23.01.2024, 20:17

2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi gündemden düşmüş durumda. Pandeminin sona ermesiyle birlikte ilk uluslararası uçuşun 8 Ocak'ta Çin'deki havalimanlarına ulaşmasının sonrasında Türkiye'den de ilk tarifeli seferler düzenlendi. Çin havayolu şirketi China Southern Airlines, pandeminin ardından 240 yolcusuyla İstanbul'dan Guangzhou kentine ilk uçuşu gerçekleştirdi. Bilet işlemlerini tamamlayan yolculara, çikolata ikram edildi.

Yolcuların uçağa alındığı kapıda ilk uçuş dolayısıyla tören düzenlendi.

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'DE ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL VAR'

Pandeminin öncesinde Türkiye'nin Çinli turistlerin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Demei, "Yolcularımıza da teşekkür ederim. Sizlerin güvenini kazanmak için hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Pandemiden önce Türkiye Çinli turistlerin en önemli turizm destinasyonlarından biri oldu. Pandemiden dolayı maalesef uçuşlarımızı durdurmak zorunda kaldık. Ben inanıyorum gelecek yıllarda Türkiye'de önemli bir potansiyel var. Çin'in en büyük hava yolu şirketi olarak Çin ve Türkiye arasında köprü görevi görmeyi arzuluyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak Haberi Görüntüle

'İSTANBUL HAVALİMANI'NDA ÇİNLİ YOLCULAR İÇİN ÇOK ŞEY VAR'

İGA Havacılık Geliştirme Direktörü Majid Khan ise Vuhan'dan sonra Guangzhou'ya da İstanbul'dan sefer başlatıldığını beilrtti.

İstanbul Havalimanı'nda Çinli yolcular için birçok şeyin olduğunu belirten Khan, "Çin'deki kısıtlamalar kaldırıldı. İstanbul Havalimanı'nda Çinli yolcular için çok şey var. Çince konuşan personelden, Çince yönlendirmelere kadar her şey var." açıklamasında bulundu.


Uçak, saat 08.40'ta 240 yolcusuyla İstanbul Havalimanı'ndan Guangzhou'ya gitmek üzere havalandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading