Yandex Metrica

Çin, Hint askerlerinin sınır kontrol hattını ihlal ettiğini bildirdi: 2020'den beri en ciddi açmaz

Çin, Hint askerlerinin sınır kontrol hattını ihlal ettiğini bildirdi: 2020'den beri en ciddi açmaz

Çin ile Hindistan arasında gerilim yükseliyor. Dün çıkan çatışmanın ardından Çin bugün Hindistan askerlerinin sınırı yasadışı bir şekilde geçtiğini iddia etti. İki ülke arasındaki kriz 2020 Galwan çatışmasından bu yana en ciddi açmaz olarak görülüyor.

Dünya

23.01.2024, 22:16

Çin, Hindistan askerlerinin tartışmalı sınırı 'yasadışı bir şekilde' geçtiğini iddia ediyor.

Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Haberi Görüntüle

'SINIRI YASADIŞI ŞEKİLDE GEÇTİLER'

Çin ordusundan bugün yapılan açıklamada Hint askerlerinin Himalayalar'daki tartışmalı sınırı 'yasadışı bir şekilde' geçtiğini ve Çin birliklerini 'engellediğini' bunun da yeni bir direnişi tetiklediğini söyledi.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

GALWAN OLAYLARINDAN BERİ EN CİDDİ AÇMAZ

9 Aralık'ta Çin ile Hindistan arasında tansiyon yükselmiş ve 20 Hint askeri ve 4 Çinli asker öldürülmüştü. Son olaylar 2020 Galwan çatışmasından bu yana Çin ile Hindistan arasındaki en ciddi açmaz olarak niteleniyor. 

Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Haberi Görüntüle

İLİŞKİLER KESİLDİ

Çin'den yapılan açıklamada "Müdahale önlemlerimiz profesyonel, standart ve güçlüydü ve durumu sahada istikrara kavuşturdu. Şu anda Çin ve Hindistan ilişkilerini kesti." ifadelerine yer verildi. 

Fransa merkezli AFP haber ajansının Hintli bir kaynaktan aktardığına göre son çatışmalarda her iki taraftan da birkaç personel yaralandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading