Yandex Metrica

ChatGPT’ye ilk yasak: AB ülkesinde kullanımı engellendi

ChatGPT’ye ilk yasak: AB ülkesinde kullanımı engellendi

ABD merkezli OpenAI'nin ChatGPT isimli yapay zeka sohbet robotu İtalya Verileri Koruma Ajansı tarafından engellendi.

Dünya

23.01.2024, 20:39

İtalya Verileri Koruma Ajansı, ABD merkezli OpenAI'nin ChatGPT yapay zeka sohbet robotunun kullanımını yasakladı. 

Yasağın gerçekçesi olarak kişisel verileri toplama kurallarının ihlal edilmesi gösterildi. ChatGPT hakkında İtalya Verileri Koruma Ajansı tarafından soruşturma başlatılırken, uygulamaya erişim geçici olarak durduruldu.

İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın şifresi İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın... Haberi Görüntüle

VERİLERİ YASA DIŞI ŞEKİLDE TOPLUYOR

Ajanstan yapılan açıklamada, İtalyan kullanıcıların kişisel verilerini yasa dışı şekilde topladığını belirtilen ChatGPT'ye İtalya'nın gizlilik standart ve düzenlemelerindeki gereklilikleri karşılayana dek erişimin geçici olarak engellendiği bildirildi.

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

YAŞ SINIRLAMASI GETİRİLMELİ

İtalyan Verileri Koruma Ajansı ayrıca Microsoft tarafından mali açıdan desteklenen ChatGPT'nin kullanıcılarının yaşını kontrol etmediğini, uygulamanın sadece 13 yaş ve üzeri kişilere açık olması gerektiğini belirtti.

Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele kameralara yansıdı: İşte o anlar... Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele... Haberi Görüntüle

KULLANICILARA BİLGİ VERİLMEMİŞ

ChatGPT'ye yönelik soruşturma başlatan İtalyan kurumu ayrıca, verilerin toplanma usulüne yönelik kullanıcılara bilgi verilmemesini de ihlaller arasında gösterdi.

Ajans, platformun işleyişinin altında yatan algoritmaları eğitmek için kişisel verilerin büyük çapta toplanmasını ve saklanmasını haklı çıkaran herhangi bir yasal dayanağın bulunmadığını da bildirdi.

ChatGPT'ye ilişkin bu kararın, 20 Mart'ta kullanıcı konuşmaları ve abonelere yönelik ücretli hizmete ödeme yapılmasıyla ilgili bilgilerde veri kaybının ardından alındığı kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading