Yandex Metrica

Cepheden şok görüntüler: Gürcüler Bahmut'taki Wagner timini böyle öldürdü

Cepheden şok görüntüler: Gürcüler Bahmut'taki Wagner timini böyle öldürdü

Ukrayna cephesinden gelen son görüntüler, kanlı çarpışmalara sahne olan Bahmut'ta bir grup Wagner üyesinin Gürcü askerlerince imha edildiğini gözler önüne serdi.

Dünya

20.02.2024, 01:12

Kanlı çarpışmalara sahne olan Bahmut cephesinden gelen görüntüler Rus paralı asker şirketi Wagner'in büyük darbe yediğini ortaya koydu. Ukrayna ordusu saflarında Ruslara karşı savaşan Gürcistan taburu, bölgede Wagner üyesi bir grup askeri imha etti. Yoğun bombardıman altındaki kent çatışmalardan ötürü haritadan silinmiş durumda. Savaştan önce 80 bin kişinin yaşadığı Bahmut'ta şimdi her yerden adeta ceset fışkırıyor. 

Bir süre önce Ukrayna ordusunun Ruslardan temizlediği Liman kentinin hemen güneyinde bulunan Bahmut, Kremlin için prestij meselesi haline geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Bahmut'tan bir türlü müjde gelmemesi nedeniyle bu yılki geleneksel basın toplantısını iptal ettiği belirtiliyor. 

Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Haberi Görüntüle

RUSYA YENİ SALDIRI İÇİN ASKER TOPLUYOR

Valeriy Zalujni

Öte yandan Ukrayna ordusu Melitopol istikametindeki hedeflere yönelik bombardımanı sürdürüyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujni'ye göre Ruslar, cepheye sevk edilmek üzere yaklaşık 200 bin yeni asker hazırlıyor. Zalujni, Rus ordusunun bir kez daha Kiev'i işgal etme girişiminde bulunacağını bildiriyor. 

"Rusya yeni bir saldırı için insan ve silah topluyor. Büyük olasılıkla ilkbaharda, doğuda Donbas'tan, güneyden ve hatta Beyaz Rusya'dan büyük bir saldırı başlatabilirler. Rus birlikleri ilerlemeye çalışacak. Ukrayna güçlerini destekleyebilir ve hatta Kiev'i almak için ikinci bir girişimde bulunabilir" diyen Zalujni, 2023 yılı itibariyle Rusların her hâlûkârda taarruz hamlesinde bulunacağını söylüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la da görüştük' ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı... Haberi Görüntüle

İRAN DRONLARI SİNEK GİBİ AVLANIYOR

Ukrayna ordusu vurulan insansız hava aracı ve dronları Kiev'de sergiledi. 

ABD'nin Patriot hava savunma sistemi göndermeye hazırlandığı ülkede mevcut sistemler de çarpıcı biçimde sonuç almaya başladı. Ukrayna hava savunması, Rus kuvvetlerinin 14 Aralık'ta düzenlediği saldırılarda fırlattığı tüm İHA'ları düşürmeyi başardı. Bu durum, Rus ordusunun kullandığı İran yapımı kamikaze dronların sıklıkla havada vurulduğu anlamına geliyor.

ABD'nin Patriot hamlesinin ardından bir atak da Fransa ve İtalya'dan geldi. Bu iki ülkenin ortak üretimi olan hava savunma sistemi SAMP-T yakında Ukrayna'ya gönderilecek.

Kiev yönetimi şimdiye dek 97 bin dolayında Rus askerini öldürdüklerini ileri sürüyor. İddiaya göre Rusya, 24 Şubat'tan beri Ukrayna'da 3 bine yakın tank, 6 bin zırhlı araç, 2 bin topçu bataryası, 400'ü aşkın roketatar, 220 hava savunma sistemi, 300'e yakın savaş uçağı, 260'tan fazla helikopter, 1600'ün üzerinde insansız hava aracı, 600'e yakın seyir füzesi ve 16 adet de gemi kaybetti. 

Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol silah üretin Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol... Haberi Görüntüle

HUMWEE'NİN BAGAJINA ESİR DOLDURDULAR

Bu arada Ukrayna cephesinden gelen bir görüntü de sosyal medyada ilgi çekti. Kayıtta bir grup Rus askerini esir alan Ukrayna komandolarının Amerikan zırhlı personel taşıyıcısı Humwee'nin bagajına esirleri tıkabasa doldurup başka bir yere götürdüğü görülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading