Yandex Metrica

Cenevre’de Başkonsolosluk şehit Yergüz'ü anma töreni düzenledi

Cenevre’de Başkonsolosluk şehit Yergüz'ü anma töreni düzenledi

Tam 40 yıl önce İsviçre'de terör örgütü ASALA tarafından öldürülen Başkonsolosluk Sekreteri şehit Mehmet Savaş Yergüz, Cenevre'de düzenlenen törenle anıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:32

İsviçre'nin Cenevre kentinde, ASALA terör örgütü üyesinin 9 Haziran 1981'deki silahlı saldırısı sonucu şehit olan Başkonsolosluk Sekreteri Mehmet Savaş Yergüz anıldı.

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık'ın ev sahipliğindeki törene, Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Arslan ve Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Alparslan Acarsoy katıldı.

BİZDE ŞEHİTLERİN YERİ, BELKİ HİÇBİR MİLLETTE OLMADIĞI KADAR KIYMETLİDİR

Bern Büyükelçisi Acarsoy burada yaptığı konuşmada, "Şehitlik, en yüksek mertebelerdendir. Bizde şehitlerin yeri, belki hiçbir millette olmadığı kadar kıymetlidir. Bu minvalde, tıpkı aziz milletimiz nezdinde olduğu gibi, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz, 40 şehidini toprağa vermiş olan Dışişleri camiası için de şehitlerimizin yeri apayrıdır ve unutulmazdır. Şehitlerimizin adlarını Bakanlığımızın girişindeki anı tablosuna kazıdığımız gibi, yüreklerimize de kazımış bulunmaktayız." dedi.

CENEVRE'DEKİ SOYKIRIM ANITINA TEPKİ

Bern Büyükelçisi Acarsoy, Ermeni terör örgütlerinin saldırıları başta olmak üzere, terör eylemlerine merhum Yergüz gibi mesai arkadaşlarını, dostlarını, meslek büyüklerini kurban verdiklerini ifade etti ve şöyle konuştu:

"Bizler de ülkemizin İsviçre’deki temsilcileri olarak, Yergüz'ün hatırasını Cenevre şehrinde gerek her yıl düzenlediğimiz anma törenlerimizle gerek daha da somut biçimde yaşatmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Tabiatıyla, 2018 yılının nisan ayında, hukuki süreç devam ederken, bazı yerel siyasetçilerin göz yummasıyla ve bir oldu bittiyle Cenevre şehrindeki bir parkta açılışı yapılan sözde 'soykırım' anıtının şehitlerimizin hatıraları bakımından yol açtığı tahribatı da unutmayacağız." Acarsoy, 1915 olayları gibi tarih ve hukuk önünde Türkiye'nin haklı olduğu bir konuda suikastler, tehditler, karalama kampanyaları, sözde anıtlar ve anma günleri veya çeşitli ülke hükümetleri veya parlamentolarınca kısır oy hesapları biçiminde atılan adımların Türkiye'yi yolundan yıldıramayacağını vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading