Yandex Metrica

Boris Johnson'dan aylar sonra gelen itiraf: Putin beni füze saldırısıyla tehdit etti

Boris Johnson'dan aylar sonra gelen itiraf: Putin beni füze saldırısıyla tehdit etti

İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatmadan önce yaptığı bir telefon görüşmesinde Putin'in kendisini füze saldırısıyla tehdit ettiğini itiraf etti.

Dünya

23.01.2024, 20:22

24 Şubat tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı neredeyse bir yıl olacak. İki ülke arasındaki savaşın ne zaman sona ereceği merak ediliyor. ABD, İngiltere ve Almanya'dan gelen tank yardımı kararı ile elini güçlendiren Zelenski liderliğindeki Ukrayna direnişini sürdürürken İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'dan aylar sonra gelen itiraf dünya gündemine bomba gibi düştü. Putin ile Boris Johnson arasında geçen diyalog, BBC belgeselinde gün yüzüne çıktı.

İngiltere'de dönemin başbakanı Boris Johnson, Putin'i Ukrayna'yı işgal etmenin ağır bedellere sebep olacağını ifade etti. Johnson, savaşın Batı yaptırımlarına ve Rusya sınırlarında daha fazla NATO askerine yol açacağı konusunda uyardı. Johnson, ayrıca Putin'e Ukrayna'nın "öngörülebilir gelecekte" NATO'ya katılmayacağını belirtirken Rus askeri operasyonunu vazgeçirmeye çalıştı.

Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Haberi Görüntüle

''FÜZEYLE SADECE BİR DAKİKA SÜRER''

Rus lider Putin, İngiltere'nin çağrısına olumsuz yanıt verirken Boris Johnson, "Bir noktada beni tehdit etti ve neşeli bir biçimde 'Boris, seni incitmek istemiyorum ama bir füzeyle bu sadece bir dakika sürer' dedi" 

İran'ın İsrail'e yönelik operasyona verdiği isim belli oldu: Hakiki Söz İran'ın İsrail'e yönelik operasyona verdiği isim belli oldu: Hakiki Söz Haberi Görüntüle

BEN WALLACE GÜVENCE ALDI

Söz konusu haberde 11 Şubat'ta İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile görüşmek için Moskova'ya hareket etti. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeyeceğine dair güvence aldı ancak her iki tarafın da bunun bir yalan olduğunu bildiği ifade edildi.

'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! 'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! Haberi Görüntüle

''GÜÇ GÖSTERİSİ''

Ben Wallace, Rusya ile yaptığı görüşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede "Sana yalan söyleyeceğim, yalan söylediğimi biliyorsun ve yalan söylediğimi bildiğini biliyorum ve sana yine de yalan söyleyeceğim. Bunun bir tür güç gösterisiyle ilgili olduğunu düşünüyorum" dedi.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz Haberi Görüntüle

KREMLİN'DEN YANIT GERCİKMEDİ

Kremlin'den dünyada büyük ses getiren iddiaya yanıt geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Telefon görüşmesinde Boris Johnson'a yönelik tehdit yoktu. Putin Ukrayna'nın NATO'ya katılması ve ittifaka ait füzelerin Rusya sınırlarına konuşlandırılmasının bu füzelerin birkaç dakika içinde Moskova'ya ulaşabileceği anlamına geldiğini söylemişti" ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading