Yandex Metrica

Binlerce kilometre uzaktan geldiler! 'Suyun kıymetini bilin'

Binlerce kilometre uzaktan geldiler! 'Suyun kıymetini bilin'

Ülkeleri Tanzaya'da su sıkıntısı yaşayan Masai kabilesi üyeleri İstanbul'a geldi. Masaililer, “Bizim ömrümüz su aramakla geçiyor. İstanbul’da musluktan temiz su akıyor, bunun kıymetini bilin” dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:17

Tanzanya'nın Arusha bölgesinde yaşayan Masai kabilesinden 6 kişi geçen hafta İstanbul'daydı. Bir hafta kaldıkları İstanbul'da ilk kez rahat bir şekilde su kullandıklarını ifade ettiler.

“Yaşamımızın çoğu su aramakla geçiyor. Dünya değişiyor, suyun değerini bilin. Siz su konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz ama suyunuzu dikkatli kullanmadığınızda bu sorunlarla karşılaşırsınız. Günlerdir buradayız ve musluğu her açtığımızda temiz su akıyor, bunun kadar güzel birşey var mı?” 

Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Haberi Görüntüle

'TOPRAKLARIMIZ KURUYOR'

İklim değişikliği, küresel çatışmalar ve nüfus artışı, dünyanın birçok yerinde su kaynaklarını tehdit ediyor. Dünya nüfusu 8 milyara yaklaşırken yeryüzünde 2 milyar insanın güvenli içme suyuna erişimi yok. Afrika ise yıllardır su sorunuyla karşı karşıya.

6 Masaili bu sorunları duyurmak için geldikleri İstanbul'da geleneksel kıyafetleri ve başlarına koydukları su kovaları ile Taksim Meydanı, Üsküdar,Sultanahmet ve İstiklal Caddesi'nde yürüyerek Afrika'daki su sorununa dikkat çekti.

Özgürlük filosu yola çıkıyor: İsrail ablukasını ABD'li albay kıracak! 5.500 tonluk yardım ile Gazze'ye... Özgürlük filosu yola çıkıyor: İsrail ablukasını ABD'li albay kıracak! 5.500... Haberi Görüntüle

‘TÜRKİYE’DE YAŞAYAN KİŞİLER ÇOK ŞANSLI’

Tanzanya’da hayvancılık yapan Feride İbrahim Mtumwa ülkesinde günde 4 - 5 saat su aradıklarını söyledi. Bazen su bulamadıklarını anlatan Mtumwa, köylerinde yıllardır su sıkıntısı olduğunu belirtti. 

“Ülkemizdeki ev işlerinin tamamını kadınlar yapıyor. Buraya gelmek başta beni tedirgin etti ama gelince memnun kaldım. İnsanlar burada su sıkıntısı yaşamıyor, çok şanslılar” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading