Yandex Metrica

Biden'ın sözleri Putin'i çileden çıkaracak: Hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı

Biden'ın sözleri Putin'i çileden çıkaracak: Hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı

ABD Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde hakkında yakalama kararı çıkarılan Putin hakkında çok konuşulacak sözlere imza attı. Biden, 'Bence haklı bir karar. Bariz bir şekilde savaş suçları işledi.' dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Ukrayna Savaşı'nın ardıından bir yıldaha fazla bir süre geride bırakıldı. Savaşta kritik bir döneme girilirken Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Ukrayna'da işlenen suçlara ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya bu kararı bekliyor... Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya... Haberi Görüntüle

PUTİN HAKKINDA YAKALAMA KARARI 

UCM'den yapılan yazılı açıklamada Putin ve Lvova-Belova hakkında, Ukrayna Savaşı sırasında Ukraynalı çocukların Rusya'ya kaçırılması suçundan yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi. Açıklamada, Ukraynalı çocukların Rusya'ya hukuka aykırı olarak götürülmesi suçuna her iki şüphelinin de iştirak ettikleri belirtilerek Putin'in kontrolü altındaki kişilerin bu suçu işlemesine engel olmadığı gerekçesiyle sorumlu tutulduğu ifade edildi.

Malezya'da geçit töreni provasında iki askeri helikopter havada çarpıştı Malezya'da geçit töreni provasında iki askeri helikopter havada çarpıştı Haberi Görüntüle

BIDEN: BARİZ BİR ŞEKİLDE SAVAŞ SUÇLARI İŞLEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilişkin yakalama kararına ilişkin "(Putin) Bariz bir şekilde savaş suçları işledi. Bence haklı bir karar." diyerek, kararı haklı bulduğunu ancak mahkemenin uluslararası ölçekte tanınmadığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading