Yandex Metrica

Sitede Ara

Biden yönetiminden 59 Çinli şirkete yaptırım

Biden yönetiminden 59 Çinli şirkete yaptırım

ABD Başkanı Joe Biden'dan Çinli büyük şirketlere yaptırım kararı geldi. Çin'in özellikle Uygur bölgesinde insan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 59 şirket hakkında verilen bu karar, 2 Ağustos itibariyle devreye girecek.

Dünya

23.01.2024, 17:31

ABD Başkanı Joe Biden, Çinli 59 savunma ve gözetleme şirketine, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ve Hong Kong'daki insan hakları ihlallerinde rol aldıkları gerekçesiyle yatırım yasağı getirdi.

Biden, dün imzaladığı kararnamede, "ürettikleri ya da kullandıkları gözetleme teknolojileri Sincan'daki Müslümanları ve Hong Kong'daki aktivistleri bastırmak için Çin tarafından kullanıldığı tespit edilen" Çinli 59 firmaya ABD yatırımları için yasak getirdiğini bildirdi.

Kararnamede, Çin'in söz konusu eylemleri ile insan hakları ihlalleri işlediği ve bu firmaların ürettikleri teknolojiler ile Çin'e destek verdiği kaydedildi.

2 AĞUSTOS'TA DEVREYE GİRECEK

Söz konusu kararnamenin 2 Ağustos'ta devreye gireceği belirtilirken Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada bu listede zaman içinde güncellemeler yapılabileceği belirtildi.

HUAWEİ'DE LİSTEDE!

Yayınlanan listede Aviation Industry Corp of China (AVIC), China Mobile Communications Group, China National Offshore Oil Corp (CNOOC), Hangzhou Hikvision Digital Technology Co Ltd, Huawei Technologies Ltd ve Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) gibi büyük Çinli şirketler de var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading