Yandex Metrica

Belçika'dan Gazze açıklaması: Filistin devletinin tanınması yarın hükümetin gündeminde olacak

Belçika'dan Gazze açıklaması: Filistin devletinin tanınması yarın hükümetin gündeminde olacak

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, İsrail'e Gazze'de sivilleri ve çocukları aç bırakma politikasını terk etmesi çağrısında bulunarak, Belçika hükümetinin yarın Filistin devletini tanımayı görüşeceğini duyurdu.  

Dünya

07.04.2024, 08:52

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına ve Filistinli sivilleri açlığa mahkum etmek için yardımların geçişine izin vermemesine tepki gösteren ülkerlerin sayısı giderek artıyor.

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, hükümetin Filistin'i tanımayı gündemine alacağını duyurdu. 

ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı: 'Çeteler üniversiteleri ele geçirdi' ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı:... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

İsrail'e, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları nedeniyle tüm dünyadaki tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. İspanya, İrlanda, Slovakya ve Malta'nın ardından Belçika da Filistin Devleti'ni tanımak için harekete geçti.

Gennez, "İsrail sivilleri ve çocukları aç bırakmayı durdurmalı, Gazze'ye yeterli insani yardım girişine izin vermeli" açıklamasında bulundu

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

'FİLİSTİN DEVLETİNİN TANINMASI YARIN HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE OLACAK'

Güney Afrika'nın başvurusu üzerine Uluslararası Adalet Divanının (UAD) soykırım davasında İsrail aleyhine aldığı ilave tedbir kararlarına işaret eden Gennez, "UAD kararları açık. Açlığın savaş silahı olarak kullanılması uluslararası hukukun alenen ihlalidir. Uluslararası baskıyı sürdürmeliyiz. Filistin devletinin tanınması yarın hükümetin gündeminde olacak" ifadesini kullandı.

UAD bugünkü ilave tedbir kararlarında İsrail’in, Gazze’ye insani yardımların engelsiz ulaştırılmasını sağlamasına ve Filistinlilerin haklarını ihlal etmemesine hükmetmişti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading