Yandex Metrica

Belarus'tan Batı’ya isyan etti: Karşı önlemler devreye girecek

Belarus'tan Batı’ya isyan etti: Karşı önlemler devreye girecek

Belarus Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB), ABD, İngiltere ve Kanada tarafından alınan yaptırım kararlarına yönelik karşı önlemlerin devreye sokulacağını bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 17:36

Belarus Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, AB, ABD, İngiltere ve Kanada tarafından Belarus işletmelerine, çalışan işçilerine, iş insanlarına, gazetecilere ve milletvekillerine yönelik ortak yaptırımlar “Belarus halkını kademeli olarak boğmaya yönelik girişim” olarak değerlendirildi.

Açıklamada, “Görünüşte ifade özgürlüğünü desteklemek için konuşan AB dünyanın Avrupa merkezli resmine uymayan her şeyi yakıyor. Belki de onların demokrasisinin özü budur.” ifadelerine yer verildi.

BELARUS: "AMAÇLARI BELARUS DEVLETİNİ PARÇALAMAK"

Batılı devletlerin artık bu tür eylemler için herhangi bir uluslararası yasal gerekçe veya açıklama aramaz hale geldiğine dikkat çekilen açıklamada, “Çünkü böyle bir şey onlar için yok. Sadece bir amaç var: Belarus halkının gerçek çıkarlarına dayalı bağımsız bir iç ve dış politika izleyen egemen bir devleti parçalamak.” değerlendirmesinde bulunuldu.

KARŞI ÖNLEMLER KADEMELİ OLARAK DEVREYE SOKULACAK

Açıklamada, Avrupalı siyasetçilerin kendi halkından bile destek görmediği halde Belaruslu siyasetçilere ders vermeye çalıştığı belirtilirken, bütün bu yapılanlara Belarus’un sessiz kalmayacağı bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Gelecek haftalarda birçok defa açıkladığımız karşı önlemler kademeli olarak devreye sokulacak. Avrupalı politikacıların Belarus ile konuşulacak dilin baskı ve yaptırımlar olmadığını anlamalarının zamanı geldi.”
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading