Yandex Metrica

Batı Trakya'da Türk okulları kapatılıyor

Batı Trakya'da Türk okulları kapatılıyor

Batı Trakya'da yaşayan azınlık Türklerin haklarına el konmak isteniyor. Yunan yönetimi Batı Trakya'da yaşayan Türklerin dini ve sosyal yaşam haklarını ellerinden almaya çalışıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:29

Batı Trakya Türkleri yıllardır eğitimlerini daha kaliteli hale getirmek için Yunan makamlarından talepte bulunuyordu. 

Talepler Yunan devlet kurumlarına aktarılıp, STK'larda gündeme getirilmesine rağmen Yunanistan yönetimi azınlık eğitimine zarar vermek için çaba gösteriyordu. 

Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok sayıda ölü ve yaralılar var Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok... Haberi Görüntüle

12 TÜRK OKULU KAPANDI

Yunanistan'da eğitim yılı başlarında yetersiz öğrenci bahanesiyle 12 Türk okulu kapatıldı. Kapatma kararı alınırken her hangi bir Türk heyetine danışılmadı. 

Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Haberi Görüntüle

CUMA NAMAZI YASAKLANMAYA ÇALIŞILIYOR

Geçen günlerde ise Eyalet Eğitim Müdürü Konstantinos Bandikos Türk okullarındaki Cuma günü programını değiştirdi. Cuma namazı için verilen öğle arası izni kaldırılmak istendi. 

Karara tepki gösteren öğrenci velileri, çocuklarını okuldan almaya başladı. Haksız ve hukuksuz karara tepki gösterdi. 

Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Haberi Görüntüle

TÜRK OKULLARINDA YUNANCA DİN EĞİTİMİ 

Batı Trakya'da eğitim gören Türk çocuklarına İslam dini Yunan diliyle öğretilmeye çalışılıyor. 

Ayrıca İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti'ne yeni bir yazı gönderildi. Encümen heyetinin öğrencilerin okula geldiği sırada görüşme yapamayacakları bildirildi. Azınlık okullarındaki encümen heyetlerinin okullardan uzak tutulması hedefleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading