Yandex Metrica

Bakir İzetbegoviç: Türkiye ve Erdoğan'dan vazgeçmeyeceğiz

Bakir İzetbegoviç: Türkiye ve Erdoğan'dan vazgeçmeyeceğiz

Bosnalı Siyasetçi ve Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in oğlu Bakir İzetbegoviç, Boşnakların siyasetten uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Yabancı güçlerle problem yaşamamak için Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan İzetbegoviç, Rusya ve Putin ile Türkiye gibi bir ilişkilerinin olmadığına dikkat çekti.

Dünya

16.02.2024, 04:35

Bosnalı siyasetçi Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) Başkanı Bakir İzetbegoviç, yabancı güçlerle problem yaşamamak için Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE HER ZAMAN BOSNA HERSEK'E YARDIM SAĞLADI'

İzetbegoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sık görüşmediklerini fakat her görüşmelerinde Bosna Hersek için hayırlı işler yaptıklarını söyledi ve şu  şekilde konuştu:

Türkiye, hiçbir zaman Bosna Hersek için problem üretmedi. Her zaman destek ve yardım sağladı. Rusya ve Putin söz konusu olduğunda durum elbette böyle değil.

Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN'A YAKIN OLDUĞUM İÇİN İKTİDARDAN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Bosna Hersek Federalna televizyonuna konuşan Bakir İzetbegoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın ve Müslüman olduğu için iktidardan uzaklaştırılmak istediğini söyledi. 

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

SDA'YA KARŞI KOALİSYON KURULDU

Geçtiğimiz eylül ayında yapılan Bosna Hersek seçimlerinde muhalefet partileri SDA'ya  karşı koalisyon kurmuştu. İzetbegoviç, Hırvat Demokratik Birliği (HDZ) ile Saraybosna merkezli muhalefet partilerinin SDA’yı hükümet dışı bırakan koalisyon anlaşmasının boşa çıkacağını söyledi.

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

'BOŞNAKLARI İKTİDARDAN UZAK TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Saraybosnalı muhalefet partilerinin Sırp lider Milorad Dodik liderliğindeki Bağımsız Sosyal Demokratlar İttifakı (SNSD) ile Hırvat Demokrat Birliği'ni (HDZ) hükümete alırken SDA’yı hükümette istemesinin “sapkınlık” olduğunu söyledi. İzetbegoviç, HDZ’nin amacının ise vatanperver Boşnak siyasi faktörünü iktidardan uzak tutmak olduğunu belirtti.

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı ve Eski Yugoslavya döneminde Boşnakların dini ve milli bilincini uyandırmak için büyük mücadele veren lider Aliya İzetbegoviç'in oğlu Bakir İzetbegoviç, merhum babası Aliya'nın kurduğu partinin liderliğini yapmaya devam ediyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading