Yandex Metrica

Azerbaycan'dan İran'ın iddialarına cevap: İftiradan başka bir şey değildir!

Azerbaycan'dan İran'ın iddialarına cevap: İftiradan başka bir şey değildir!

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyomers Haydari'nin "Azerbaycan'da siyonist güçler var" ve "2. Karabağ Savaşı'nda Suriye'den getirilen DEAŞ militanları savaştı" şeklindeki iddialarına cevap verildi. Verilen cevapta iddiaların saçma ve iftiradan ibaret olduğu vurgulandı.

Dünya

23.01.2024, 20:39

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, İranlı komutan Haydari'nin Azerbaycan aleyhine "çirkin iftiralarda" bulunduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada Haydari'nin, "Azerbaycan'da siyonist güçler var" ve "2. Karabağ Savaşı'nda Suriye'den getirilen DEAŞ militanları da savaştı" gibi iddialarına "Azerbaycan topraklarında herhangi bir yabancı gücün varlığına ilişkin suçlama asılsızdır ve kabul edilemez. Azerbaycan topraklarında yabancı unsurlar bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını 30 yıldır işgal altında tuttuğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek 300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek Haberi Görüntüle

İRAN, ERMENİSTAN'I HİÇBİR ZAMAN SUÇLAMADI

"Bu saldırı sonucunda Azerbaycan-İran sınırının 132 kilometrelik bölümü de işgal edilmişti. Ancak İran hiçbir zaman Ermenistan'ı suçlayıcı bir açıklama yapmadı. Aksine İran-Ermenistan kardeşliği bu dönemde daha da güçlendi. Bugün Ermenistan'ın dünyada iki ana müttefiki olduğu kimseye sırrı değildir. Bunlardan biri Fransa, ikincisi İran'dır. 2. Karabağ Savaşı'nda DEAŞ militanlarının Azerbaycan safında savaştığı" yönündeki iddiaya tepki gösterilerek "Şanlı Azerbaycan ordusu, topraklarını tek başına işgalden kurtararak zafer tarihi yazmıştır. İddialar saçmadır ve iftiradan başka bir şey değildir. Bu suçlamanın, terörü destekleyen ve dünyanın farklı ülkelerinde terör eylemlerinin işlenmesinde adı geçen bir devletin üst düzey bir askeri yetkilisi tarafından yapılmış olması ironik ve gülünçtür.".

İran Kara Kuvvetleri Komutanı Haydari, yaptığı bir konuşmada, Kafkasya'da siyonist rejimin varlığını iddia ederek buna müsamaha göstermeyeceklerini belirtmiş ve 2. Karabağ Savaşı'nda bölgeye Suriye'den DEAŞ militanlarının getirildiğini öne sürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading