Yandex Metrica

AUKUS'a karşı Çin-Rusya tatbikatı

AUKUS'a karşı Çin-Rusya tatbikatı

AUKUS'la birlikte kıtalarda denge değişirken, bu durum nedeniyle kaygı ve endişelerini her fırsatta dile getiren Çin, Rusya ile Sibirya kıyılarında ortak deniz tatbikatı yapmaya başladı.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Çin ve Rusya, Sibirya kıyılarında ortak bir deniz tatbikatına başladı. Global Times'ın haberine göre, "Ortak Deniz 2021" olarak adlandırılan tatbikat, Rusya'nın Vladivostok şehri açığındaki Büyük Petro Körfezi'nde gerçekleştiriliyor.

Söz konusu tatbikatın hem Çin hem de Rus donanmalarının haberleşme, mayınlardan  korunma, denizaltısavar ve uçaksavar kapasitelerini kullanarak, ortak manevra ve deniz hedeflerine ortak ateş kabiliyetlerini geliştirmeyi hedeflediği biliniyor.

Çin'in denizaltısavar uçaklarını hatta 10 bin tonu aşan muhrip gemilerini ilk defa yurt dışında görevlendiği tatbikat, pazar gününe kadar devam edecek.

ABD'nin küresel ve bölgesel politikalarına ve askeri güç politikasına eleştiri yönelten Çin ve Rusya'nın, Washington yönetiminin Fransa'yı diskalifiye ederek, İngiltere ve Avustralya ile kurduğu AUKUS ittifakı çerçevesinde Pasifik'te Avustralya'nın nükleer denizaltı filosu kurması için yardım edeceğini duyurduğu  bir süreçte ortak tatbikat düzenlemesi dikkat çekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading