Yandex Metrica

Arjantin'de IMF karşıtı yüzlerce kişi sokağa döküldü

Arjantin'de IMF karşıtı yüzlerce kişi sokağa döküldü

Buenos Aires'te sendika ve sivil toplumların çağrısı üzerine sokağa dökülen yüzlerce insan, hükümetin IMF ile olan anlaşmasını karşı protesto başlattı.

Dünya

23.01.2024, 18:12

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Uluslararası Para Fonu'na (IMF) karşı olan yüzlerce insan sokağa döküldü.

İşçi sendikası ve sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine Başkent Buenos Aires'in merkezindeki Mayıs Caddesi'nde toplanan kalabalık, Ulusal Kongre binasına kadar yürüdü.

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Haberi Görüntüle

GÖSTERİCİLER PANKART AÇTI, SLOGAN ATTI

IMF karşıtı slogan atan kalabalık, "bağımsız bir bütçe, iş, üretim ve adalet" yazılı pankart taşıdı. Göstericiler, Devlet Başkanı Alberto Fernandez hükümetinin IMF ile yapılacak olan borç ödeme anlaşmasının, Arjantin halkının önüne geçmemesini talep etti.

Öğlen saatlerinde başlayan gösteri, Kongre binası önünde düzenlenen etkinlikle devam etti.

Gün içerisinde farklı protestoların yaşandığı Buenos Aires'te, Sağlık ve Sosyal Çalışma Bakanlığı önünde düzenlenen gösteride ufak çaplı arbede yaşandı. Bazı göstericiler bakanlığa zorla girdi ve 3 kişi gözaltına alındı.

İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a saldırı için tarih belirlendi İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a... Haberi Görüntüle

SABAH Kİ PROTESTOLARDA TRAFİK AKSADI

Sabah geri dönüşüm işçileri, şirketlerin piyasaya sürdükleri kapların maliyetini üstlenmesini hedefleyen yasa tasarısını desteklemek için gösteri yaptı. Gösterilerden dolayı Buenos Aires'te trafikte aksaklıklar meydana geldi.

Nüfusu 44 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Arjantin, eski Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin liderliğinde IMF tarihinin açtığı en yüksek krediyi içeren 57 milyar dolarlık stand-by anlaşmasını 2018 tarihinde imzalamış ve bu kapsamda fondan 44 milyar dolar kaynak kullanmıştı.

Arjantin, IMF'ye 1 milyar 883 milyon dolarlık ilk ödemesini 22 Eylül tarihinde ödeme yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading