Yandex Metrica

Apple batıyor Huawei rekor kırıyor! Akıllı telefon piyasasında yeni dönem başladı

Apple batıyor Huawei rekor kırıyor! Akıllı telefon piyasasında yeni dönem başladı

Huawei yalnızca Çin'de güçlü bir geri dönüş yapmadı, aynı zamanda dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Apple'ı da geride bıraktı. 

Dünya

01.05.2024, 15:26

Çin-ABD arasında artan rekabet akıllı telefon piyasasına da yansıdı. Shenzhen merkezli holding, ilk çeyrekte Çin'deki akıllı telefon satışlarında yıllık bazda %70 büyüme kaydederken, Apple'ın satışları %19'dan fazla düştü. 

Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek paylaştı! Ermenistan kabul etti: iade edilecek! Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek paylaştı! Ermenistan kabul etti: iade... Haberi Görüntüle

HUAWEI REKORLA DÖNDÜ

Counterpoint Research'in verilerine göre, Huawei'nin geri dönüşünün premium segmentte Apple'ı doğrudan etkilemesi Apple'ın satışları ilk çeyrekte ciddi zayıflattı.

2023'ün ilk çeyreğinde Huawei'e yaklaşık yüzde 20'lik payla liderlik eden iPhone üreticisi, Counterpoint verilerine göre, bu yılın ilk üç ayında üçüncü sıraya geriledi. Pazar payı şu anda %15,7 seviyesinde bulunurken, Huawei'nin pazar payı geçen yıl %9,3'ten %15,5'e yükseldi.

Ayrıca Huawei'nin popüler Mate 60 Pro akıllı telefonu, geçen yıl ABD hükümetinin   gelişmiş bir işlemci içeren model hakkında daha fazla bilgi aradığında manşetlere çıkmıştı.

Piyasaya ilk sürüldüğünde ABD'nin ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle Çin'in yabancı çip teknolojisine erişimini kısıtlama yönündeki kapsamlı çabalarının ardından şirketin böyle bir çipi nasıl elde edebileceğini sorgulayan sektör uzmanlarını şok etti.

ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı: 'Çeteler üniversiteleri ele geçirdi' ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı:... Haberi Görüntüle

APPLE GÜÇ KAYBEDİYOR

Counterpoint'in verileri, başka bir pazar araştırma şirketi IDC'nin, Apple'ın küresel akıllı telefon satışlarının, esas olarak Çin'deki ivme kaybı nedeniyle ilk çeyrekte %10 oranında düştüğünü söylemesinden birkaç gün sonra geldi.

Çin, Apple için ABD'nin ardından en büyük pazar, ancak şirket dünyanın ikinci büyük ekonomisinde zorlu bir dönemden geçiyor. Bir zamanlar Apple'ı tercih eden Çinli tüketiciler artık Çin markalarına yöneliyor.

Counterpoint'e göre Çin'deki genel akıllı telefon satışları ilk çeyrekte %1,5 arttı. Yerel akıllı telefon üreticileri Vivo ve Honor, pazar payına göre ilk iki marka oldu.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading