Yandex Metrica

Almanya'nın Türkiye kararı

Almanya'nın Türkiye kararı

Almanya, Kovid-19 salgını sebebiyle "riskli" olarak ilan ettiği Türkiye ve 80 ülkeye yönelik uluslararası genel seyahat uyarılarını kaldırdı.

Dünya

23.01.2024, 17:37

Almanya, flaş bir karar alarak Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 80 ülkeye yönelik genel seyahat uyarısını kaldırdı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla Bakanlığın, Kovid-19’dan gerekçesiyle "riskli" ilan ettiği bölgelere ilişkin 17 Mart 2020 tarihli genel seyahat uyarısının, haftalık 100 bin kişide 200’ün altında vaka sayısı görülen bölgeler için 1 Temmuz itibariyle kaldırıldığı belirtti.

Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Haberi Görüntüle

AŞILARIN YAYGINLAŞMASI SEYAHAT ETMEYİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Alman Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Almanya'da ve Avrupa'nın büyük bölümünde epidemiyolojik durumun iyileştirilmesi, aşıların yaygınlaşması ve Dijital Kovid Sertifikası'nın tanıtılması seyahat etmeyi kolaylaştırıyor. Bu nedenle seyahat uyarıları da 1 Temmuz'dan itibaren güncellendi.”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, seyahat uyarılarının kaldırılmasını “Olumlu gelişmelerin olduğu yerde, kısıtlamaları sürdürmek için bir sebep yok." sözleriyle savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading